­Közel hatvan érdeklődő vett részt a Munkavédelmi Világnap alkalmából április 28-án megtartott nyílt napon, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakemberei tartottak Debrecenben.

A rendezvénnyel a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos munkavégzés, a munkaügyi szabályok betartásának fontosságára.

Bakó Gergely Balázs osztályvezető az eseményen beszámolt az elmúlt évben lefolytatott építőipari tevékenységet érintő célvizsgálatról, valamint az ellenőrzések tapasztalatairól. Kiemelte, hogy milyenjellemző hibákkal találkoztak a kormányhivatal szakemberei, továbbá felhívta a figyelmet a munkabaleseti jegyzőkönyvek pontos kitöltésének fontosságára.

Az érdeklődők emellett a nyílt napon megismerhették a 2022. évi kézi és gépi anyagmozgatással végzett tevékenységek célvizsgálatát. Az osztályvezető a rendezvényen a Munkavédelmi Világnap alkalmából megemlékezett a munkabalesetben megrokkantakról és elhunytakról is.

A nyílt napon foglalkoztatás-felügyeleti témájú előadásokra is sor került, valamint a résztvevők munkavédelmi és munkaügyi szakmai fórumon vitathatták meg felmerült kérdéseiket a kormányhivatal szakembereivel. Az eseményen a távmunkavégzés szabályozásáról, az emelőgép-kezelői jogosultságokról, valamint a munkaerő-kölcsönzésről is szó esett.

A rendezvény emellett lehetőséget biztosított a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Munkavédelmi Szakkollégiuma tevékenységének bemutatására is.

(HBMKH)