­2022. szeptember 26 -29. között a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program keretében megyénkbe is ellátogat az egészségfejlesztési vizsgálóbusz. A szűrővizsgálatok idejére a kormányablakbusz is kitelepül a lakosság minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében.

A jövő héten Hajdú-Bihar megyébe is eljön az országot járó egészségfejlesztési vizsgálóbusz, amellyel a népegészségügyi célú szűrővizsgálatokat teszi elérhetővé a Nemzeti Népegészségügyi Központ a szűrőközpontoktól távol eső településeken élő lakosság számára. A vizsgálóbuszokkal a népegészségügyi szűrővizsgálatok népszerűsítse is cél, azonban nagyon fontos az is, hogy a kiszűrt lakosok a helyszínen szakszerű iránymutatást kaphatnak mindazon további lehetőségekről, amelyeket már az egészségügyi ellátórendszeren belül vehetnek igénybe.

Megyénkben 2022. szeptember 26-án és 27-én Pocsaj, 28-án és 29-én pedig Bagamér lakossága veheti igénybe a szűrőbusz és a kormányablakbusz szolgáltatásait.

A népegészségügyi szűrőbuszok országos menetrendjéről itt, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormányablakbuszának menetrendjéről pedig itt lehet tájékozódni.

(HBMKH)