­A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának munkatársai és a hajdúböszörményi egyenruhásokközös ellenőrzést tartottak.

A balesetek megelőzése, a közúti közlekedés biztonságának növelése, valamint a szabályszegők kiszűrése érdekében a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság rendőrei a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya Járműforgalmi Osztályánakszakembereivel közös razziát tartottak 2023. június 27-én Hajdúböszörmény területén. Az akcióban a közlekedési hatóság szakemberei mobil műszaki vizsgaállomással települtek ki.

Az ellenőrzött járművek közül 4 olyat találtak a kormányhivatal szakemberei, amelyek a jogszabályok értelmében közlekedésre alkalmatlanok voltak, ezért azokat műszaki vizsgára kötelezték. A rendőrök emellett egyéb közlekedési szabálysértés miatt 14 járművezetővel szemben intézkedtek.

A hatóságoka jogsértések felfedése,valamint azok visszaszorítása érdekében a jövőben is tervezneka vármegye területén hasonló jellegű ellenőrzéseket.

(HBVKH)