A kormány újabb segítségként kiegészítette a Vállalkozások munkaerő támogatása című programot a Munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatással.

A szeptember közepétől igénybe vehető támogatást akkor vehetik igénybe a munkaadók, ha az alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt munkaviszony keretében foglalkoztatnak teljes, vagy legalább napi 4 órát elérő munkaidőben és emellett vállalják, hogy elősegítik a munkavállaló támogatás nélküli képzését.

A kérelmeket - a foglalkoztatást megelőzően - a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, illetve tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalánál lehet benyújtani.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal elérhetőségeit ezen az oldalon találja: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/gyor-moson-sopron/jarasok/gyor-moson-sopron-megyei-kormanyhivatal-jarasi-hivatalai

A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó 100 %-a, de teljes munkaidő esetén legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér és annak szociális hozzájárulási adója.

A támogatás további részletei a www.munka.hu oldalon olvashatóak.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)