Idén is nagy volt az érdeklődés a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató iránt. A Győr Városi Egyetemi Csarnokot több ezer, jellemzően nyolcadik osztályos tanuló kereste fel, hogy tájékozódjanak, milyen lehetőségek várják őket a munkaerőpiacon.

Fiatalon sokszor nem könnyű ilyen komoly döntést meghozni, ezért fontos, hogy a szülők mellett a tanárok, szakemberek, munkáltatók is segítsenek tanácsaikkal, hogy olyan pályára irányítsák a tanulókat, ahol azonnal hasznosítható, sikerélményt nyújtó tudást szerezhetnek, és képzett szakemberként sikeresen helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. Ezt a célt szolgálta az immár hagyományosnak mondható, huszadik alkalommal megrendezett expó is.


A rendezvényen közel 50 kiállító vett részt, köztük szakképző iskolák, munkáltatók és egyéb, szolgáltatást, információt nyújtó szervezetek. A gyerekeknek szakemberek segítettek abban, hogy mindenki megtalálhassa az igényeinek, készségeinek és érdeklődésének megfelelő, és szívéhez közelálló szakmát, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolhatja az ember életét. Az érdeklődőknek lehetőségük volt kipróbálni magukat az önismereti szobában, részt venni csoportos pályaorientációs foglalkozáson, emellett szakma-kvíz és szakmabemutató filmek is várták őket, illetve információt kaphattak a kormányhivatal által kínált szolgáltatásokról. Az EURES bemutató keretében pedig a biztonságos uniós munkavállalásról tájékozódhattak.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal által szervezett karrierexpó idén is a pályaorientációban együttműködő partnerek – a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Győri Tankerületi Központ, a Győri Szakképzési Centrum, valamint a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. – segítségével valósulhatott meg.

További képek a galériában.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)