A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrede adott otthont az az Országos Haditorna Verseny Győr-Moson-Sopron megyei döntőjének. A középiskolásoknak kiírt versenyen a Hunyadi János Technikum és a Bercsényi Miklós Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai remekeltek.

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, továbbá a honvédelmi nevelés, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében idén is megszervezte az Országos Haditorna Verseny Győr-Moson-Sopron megyei döntőjét, melynek a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred adott otthont.

A 2013 óta zajló rendezvénysorozat célja, hogy népszerűsítse a honvédelmet a sport eszközeivel, közvetítse a hozzá kapcsolódó értékeket, valamint fejlessze a fiatalok készségeit, fizikai és szellemi képességeit. A fiataloknak lehetőségük van a versenyen megmérettetni magukat, összemérni rátermettségüket társaikkal.

A döntőt Győr-Moson-Sopron megyében az Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 16. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája szervezte meg, együttműködésben a légvédelmi egységgel, a Megyei Védelmi Bizottsággal, az Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központtal, valamint az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Győri Segélyhelyével. A felmenő rendszerű csapatversenyre öt város (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna és Mezőörs) hat középiskolájából neveztek a diákok.

A Pálffy Miklós laktanyában Matyi Tibor alezredes köszöntötte a négyfős csapatokat, aki beszédében ismertette az ezred rendeltetését, feladatrendszerét, a jelenlegi és jövőbeni haditechnikai eszközöket, fejlesztéseket és a felhívta a fiatalok figyelmét a megújuló Magyar Honvédségre, mint életpályára.

A versenyszámok honvédelmi totóból, kézigránát-dobásból, légpuska lövészetből, teherautó-abroncs cipelésből, távbecslésből, elsősegélynyújtásból és sebesültszállításból, 4-400 méteres fegyveres váltófutásból, gyakorló lőszerrel történő gépkarabély tárazásból és mátrix labirintfutásból álltak.

Az eredményhirdetésnél a díjakat Széles Sándor kormánymegbízott, mint a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság elnöke, egyben az esemény védnöke, Matyi Tibor alezredes, Fekete Róbert alezredes, megyei Védelmi Bizottság titkárhelyettes és Orosz László őrnagy, a győri toborzó iroda vezetője társaságában adta át.

 

1. helyezett: Hunyadi János Technikum 1. sz. csapata
2. helyezett: Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola
3. helyezett: Hunyadi János Technikum 2. sz. csapata

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság különdíjában részesült: Deák Anna Flóra (Magyar Műhely Általános Művelődési Központ)

Az első helyezett képviselheti Győr-Moson-Sopron megyét a Haditorna országos döntőjén, 2022 tavaszán.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)