Befejeződött a kormányhivatal Győr, Szent Imre út 6. szám alatti telephelyének modernizációja. A beruházás a Miniszterelnökség által biztosított 200 millió forint hazai forrásból, illetve saját forrásából valósult meg.

A 2021. szeptember 2-ai átadón ünnepi beszédet mondott Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásáért felelős államtitkára, Kara Ákos és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselők.

Az épületben jelenleg a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztály 1. és Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztály 2. mellett 2019 óta az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály működik.

A fejlesztés során a háromszintes épületben sor került a teljes nyílászáró cserére, napelem rendszer kialakítására 158 db napelem elhelyezésével, a homlokzat és tető hőszigetelésére, az informatikai hálózat felújítására, a lépcsőkorlát cseréjére valamint a légkondicionáló berendezések részleges cseréjére. A kormányhivatal saját forrásból udvari parkolóhelyeket is kialakított.

A hivatal a felújítás első ütemét 2019-ben már megvalósította, így az épület köszönhetően a korábbi korszerűsítésnek és a most megvalósult modernizálásnak, kívül és belül is teljes mértékben megújult, mi által a Kormányhivatal Szent Imre úti épületben dolgozó munkatársai a kor elvárásainak megfelelő, megújult környezetben dolgozhatnak, az ügyfelek kiszolgálása barátságos és modern körülmények között történhet.

(Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal)