Környezetvédelmi és fenntarthatósági kérdésekkel foglalkozó szakmai előadást tartott dr. Buday Zsolt, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály főosztályvezetője a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban.

Ezen a héten a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban koncentráltan foglalkoznak a környezetvédelmi, fenntarthatósági kérdésekkel, ugyanis ennek üzenetét szeretnék elterjeszteni diákjaik között.

Korunk egyik nagy feladata, hogy a ma fiatalja számára érdekessé tegye az olyan fajsúlyos témákat, mint a környezetvédelem vagy a megújuló energiaforrások használata, hiszen a jövőben őket még inkább érinteni fogják az egyre fokozódó környezeti problémák. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek e téren. Ezt volt hivatott szolgálni az a szakmai előadás is, melyet dr. Buday Zsolt főosztályvezető tartott az intézmény kilencedikes diákjainak.

Az előadás egy interaktív kvízzel kezdődött, melyen a fiatalok felmérhették tudásukat a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatban.

A kvíz alatt a részvevők választ kaphattak arra, mely erőforrásaink megújulók, és melyek nem. Mit mutat meg az ökológiai lábnyomunk, hogyan kell megszabadulni a használt sütőolajtól, vagy akár azt is megtippelhették, hányszor hasznosítható újra egy alumínium doboz.

Dr. Buday Zsolt előadása során röviden bemutatta a Főosztály működését, valamint hasznos gyakorlati tanácsokkal is ellátta a fiatalokat.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)