A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért kezdeményezés ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, amelyet már tizedik alkalommal szerveztek meg. A nagyszabású takarításon kollégáink is részt vettek.

A május 8-ig tartó szemétgyűjtési akcióhoz országszerte lehet csatlakoznia  regisztracio.szelektalok.hu weboldalon.

A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály Hulladékgazdálkodási Osztály munkatársai idén még a tavalyinál is többet, összesen 100 zsák szemetet szedtek össze egy Győrben található, illegális hulladéklerakatról.

Az illegálisan lerakott hulladék felszámolásában nagy segítség az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kifejlesztett, lakossági bekapcsolódást ösztönző alkalmazás, a HulladékRadar mobil alkalmazás. Az applikációval az illegálisan elhelyezett hulladékra vonatkozó adatokat lehet bejelenteni Magyarország területén. A rövid regisztrációt követően egyszerűen lehet bejelentéseket tenni, így az illegális hulladékot az illetékes hatóság gyorsabban és hatékonyabban tudja eltávolítani.
Az applikáció egyaránt ingyenesen letölthető a Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.hulladekradar&hl=hu) és az App Store (https://apps.apple.com/hu/app/hullad%C3%A9kradar/id1519960724) áruházakból is.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)