A legidősebb regisztráltak és a krónikus betegek oltásáról egyeztetett dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Győrött.

Győr-Moson-Sopron megyében is folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása, valamint ezen a héten megkezdődik a hatvan év alatti, regisztrált krónikus betegek számára is a koronavírus elleni vakcinák beadása. Az aktuális feladatokról egyeztetett a megyei oltási munkacsoport, amelyen dr. György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője, valamint dr. Domokos Péter miniszteri biztos is részt vett.

Ettől a héttől már három oltóanyag áll rendelkezésre a megyében: az eddig Pfizer és Moderna mellett már az AstraZeneca vakcinájával is oltanak a háziorvosok, valamint a kijelölt oltópontok. A megbeszélésen a legidősebb regisztráltak oltásának folytatásáról és a további járványügyi teendőkről egyeztettek a résztvevők, de szó esett a szociális intézmények, idős-otthonok lakóinak és dolgozóinak sikeres átoltásáról is. Ezen a héten a regisztrált legidősebbek oltása mellett megkezdődik a 60 év alatti, krónikus betegek oltása is. Az eddigi tapasztalatokat és az előttünk álló feladatokat is mérlegelve továbbra is az a cél, hogy a rendelkezésre álló vakcinákat a lehető legrövidebb idő alatt beadják az oltási tervben meghatározott célcsoportoknak, ha kell akár tömeges oltások szervezésével.

A példátlan koordinációs munkában kiemelt szerepe van a megyei oltási munkacsoportoknak, szakmai társszervezeteknek és háziorvosoknak.

(Miniszterelnökség)