A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal dísztermében tartotta meg rendkívüli díjátadóját az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítők Győr-Moson Sopron megyei Egyesülete, azaz az ÉSSE.

A járványhelyzetre tekintettel az átadón a járványügyi szabályok szigorú betartása miatt csupán az egyesület képviselői és a díjazott vehetett részt. Összesen négy személy díjazására került sor, akik több perces kihagyással érkeztek egymás után a helyszínre. A díjátadón a résztvevők megemlékeztek Dr. Gönczöl Lászlóról, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének megyei elnökéről, az Emberség DSE alapítójáról is.

Az Értelmileg Sérültekért díjjal – melyet négyévente adnak át – az egyesület a megyében élő és dolgozó értelmileg sérültekért kiváló munkát végző embereket kívánja elismerni és megjutalmazni. Díjat vehetett át Kóbor Alinda, az É.S.S.E. alapító tagja és alelnöke, Németh Piroska Veronika, a Győr-Moson-Sopron Megyei Dr. Piróth Endre Szociális Központ Rehabilitációs Intézményének dolgozója, Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke, valamint a Kormányhivatal dolgozóinak az értelmileg sérültekért végzett munkája elismeréseként Széles Sándor kormánymegbízott.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)