Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Széles Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. április 14. 12:50

Időszerű növényvédelmi tennivalók - 2021. április 13-20.

Az elmúlt hét szeszélyes időjárása, az erős éjszakai lehűlések és a napközbeni havazás a virágzó gyümölcsfákban nagy károkat okozott. Sokfelé a virágok elfagytak, megbarnultak. Vannak olyan növénykondicionáló készítmények, amelyek az ilyen szélsőséges időjárási helyzeteket, stresszt orvosolni tudják, valamint a kötődés elősegítésében is segítséget nyújtanak.
Ha a gyümölcsösökben sikerült elvégezni a tél végi lemosó permetezéseket, a növényvédelmi munkáknak rendszeressé kell válniuk. Ebben az időszakban az alábbi gyümölcsfajoknál nagy jelentőségű a permetezések elvégzésének megfelelő időzítése >>>

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. április 8. 8:18

Miniszteri elismerést kapott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal munkatársa

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Holczerné Pirk Mónika főosztályvezető részére.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. április 6. 14:17

Adományozás Győrben

Harmadik alkalommal szerveztek gyűjtést idén a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal munkatársai.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. március 31. 12:40

Kinevezték a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal két osztályvezetőjét

A Miniszterelnökség jóváhagyását követően 2021. március 31-én két kolléga vett át vezetői kinevezést Széles Sándor kormánymegbízottól.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. március 17. 8:21

Szünetel a telefonos kapcsolatfelvétel a győri családtámogatási osztályon

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Családtámogatási és Pénzbeli Ellátási Osztályának lakáscélú állami támogatásokkal kapcsolatos feladatai tekintetében a telefonon történő kapcsolatfelvétel technikai okokból várhatóan 2021. március 26-ig szünetel.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. március 11. 8:44

Motorozz felelősen!

A győri, illetve Győr környéki természetvédelmi oltalom alatt álló területeken is egyre jelentősebb probléma az illegális motokrossz tevékenység, és az ennek eredményeképpen létrejövő tájsebek, illetve a nem megfelelő helyen és időszakban történő motorozás értékes élőhelyek károsodását, természetvédelmi oltalom alatt álló növény- és állatfajok pusztulását, zavarását okozza.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. március 10. 10:09

Ügyfélfogadási szünet a Földhivatali Főosztályon

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Földhivatali Főosztály Győr, Városház tér 3. szám alatti telephelyén az ingatlan-nyilvántartási ügyekben 2021. március 19. napjáig (péntekig) szünetel az ügyfélfogadás.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. március 3. 14:10

A Kormányhivatal szakembere tartott előadást a fogyasztóvédelmet érintő új szabályokról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának Élelmiszer Kereskedelmi Szakmai osztálya online előadást szervezett vállalkozónak a 2021. január 1-től módosult szavatosság és jótállás témakört érintő szabályokról.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. február 26. 15:33

„HIT a Vöröskereszttel” projektindító rendezvénye

A Magyar és a Szlovák Vöröskereszt határokon átnyúló kapcsolatáról, annak további mélyítését célzó intézkedésekről tartott projektnyitó rendezvényt Győrben a Magyar Vöröskereszt, melynek célja az alapszervezeteknél tevékenykedő szakemberek képzését szolgáló projekt bemutatása is volt egyben.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. február 19. 8:23

Ökológiai veszélyt jelentő házi kedvencek bejelentése

Magyarországon 2015. január 2-án Iépett hatályba az az Európai Uniós jogszabály, amely az idegenhonos inváziós fajok betelepítésének vagy behurcolásának és terjedésének megelőzéséről és kezeléséről szól. Az a jogszabály számos előírást tartalmaz, melyeket egy hazai kormányrendelet még részletesebben határoz meg. Ezen jogszabályok a szigorú természetvédelmi szempontok mellett azt is előírják, hogy az uniós jegyzékben szereplő idegenhonos inváziós fajokhoz tartozó, kedvtelésből tartott állatokat nem kereskedelmi céllal tartó tulajdonosok számára engedélyezni kell, hogy ezeket az állatokat természetes életük végéig megtarthassák. Ehhez szükséges azonban néhány feltételt teljesíteni.