Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Széles Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. január 25. 12:04

Pályázat terület- és településrendezési szakügyintéző munkakör betöltésére

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Irodája pályázatot hirdet határozatlan idejű és teljes munkaidős, terület- és településrendezési szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázatot benyújtási határideje 2021. február 2.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. január 18. 10:50

Tájékoztató területi építészeti-műszaki tervtanács időpontjáról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal tájékoztatja a tisztelt érintetteket, hogy 2021. február 4-én építészeti-műszaki tervtanácsot tart.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. január 15. 11:36

Kisokos a hóvirág és a tőzike védelme érdekében

Mint az közismert, a hóvirág és a tavaszi tőzike a tavasz hírnökei. A kikeleti hóvirágot messziről akár a hasonló termetű és élőhelyigényű tavaszi tőzikével is összekeverhetnénk, viszont a kikeleti hóvirág külső lepellevelei fehérek, a kicsípett csúcsú, szintén fehér alapszínű belsők pedig zöld rajzolatot viselnek. A tavaszi tőzikének szélesebb a virága, a lepellevelek csúcsán pedig zöld vagy sárgás foltok találhatók. A nyári tőzike áprilistól júniusig virágzik, többnyire csoportosan fejlődik, jóval méretesebb, mint tavaszi rokona.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. január 8. 12:41

Ökológiai veszélyt jelentő házi kedvencek, az ékszerteknősök

Házi kedvenceink szabadon engedése előreláthatatlan problémákat okozhat, a hazai fajok állományának csökkenésével, hosszútávon szélsőséges esetben kipusztulásukkal járhat. Az illegálisan tartott egyedek elhelyezésére állami, vagy önkormányzati fenntartású állatkerteknél van lehetőség.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. január 5. 13:35

Az első ügyfelet köszöntötték

Dr. Tavaszi Virág járási hivatalvezető köszöntötte a tegnap átadott kormányablak első ügyfelét.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. január 4. 15:41

Új kormányablak nyílt a győri vasútállomáson

Megnyílt 2020. január 4-én Győr harmadik és egyben a megye tizenegyedik kormányablaka, ahol tíz munkaállomás és egy fotófülke várja az ügyfeleket a hét valamennyi napján. A beruházás 40 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból, összesen 210 millió forintból valósult meg.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. december 29. 9:08

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 2021. évi képzési jegyzéke

A Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály közleménye

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. december 28. 15:52

Foglaljon időpontot a januári pedagógustesztelésre Győr-Moson-Sopron megyében!

A vírus terjedésének csökkentése és a várakozás elkerülése érdekében online foglalhatnak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus tesztelésre.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. december 18. 11:21

Százmilliárd forint a nehéz helyzetbe jutott vállalkozásoknak

A Gazdasági Akcióterv részeként megvalósuló GINOP-5.3.10. projektben országosan 100 milliárd forint áll rendelkezésre a koronavírus miatt nehéz helyzetbe jutott vállalkozások megsegítésére. Győr-Moson-Sopron megyében több mint 6 milliárd forinttal segíti a kormány a cégeket.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. december 17. 9:46

Elkészült az M85-ös autóút Csorna-Sopron szakasza

Szerdán délelőtt átadták a forgalomnak az M85-ös autóút újabb, közel 51 kilométeres szakaszát Csorna és Sopron között. A kétszer kétsávos, középen elválasztott úton 110 km/óra a sebességkorlátozás, ennek köszönhetően a két város közötti menetidő körülbelül 45 percre csökken és 17 település mentesül az átmenő forgalomtól.