Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Széles Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. február 26. 15:33

„HIT a Vöröskereszttel” projektindító rendezvénye

A Magyar és a Szlovák Vöröskereszt határokon átnyúló kapcsolatáról, annak további mélyítését célzó intézkedésekről tartott projektnyitó rendezvényt Győrben a Magyar Vöröskereszt, melynek célja az alapszervezeteknél tevékenykedő szakemberek képzését szolgáló projekt bemutatása is volt egyben.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. február 19. 8:23

Ökológiai veszélyt jelentő házi kedvencek bejelentése

Magyarországon 2015. január 2-án Iépett hatályba az az Európai Uniós jogszabály, amely az idegenhonos inváziós fajok betelepítésének vagy behurcolásának és terjedésének megelőzéséről és kezeléséről szól. Az a jogszabály számos előírást tartalmaz, melyeket egy hazai kormányrendelet még részletesebben határoz meg. Ezen jogszabályok a szigorú természetvédelmi szempontok mellett azt is előírják, hogy az uniós jegyzékben szereplő idegenhonos inváziós fajokhoz tartozó, kedvtelésből tartott állatokat nem kereskedelmi céllal tartó tulajdonosok számára engedélyezni kell, hogy ezeket az állatokat természetes életük végéig megtarthassák. Ehhez szükséges azonban néhány feltételt teljesíteni.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. február 18. 7:58

Elindult az újraindításról szóló konzultáció

A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. február 9. 17:46

Győr-Moson-Sopronban is folytatódik az idősek oltása + videó

A legidősebb regisztráltak és a krónikus betegek oltásáról egyeztetett dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Győrött.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. február 5. 9:16

Tájékoztatás a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály elérhetőségeiről

A gyorsabb, gördülékenyebb ügyintézés érdekében az alábbiakra hívjuk fel Ügyfeleink figyelmét:

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2021. február 4. 14:19

192 beteg gyógyulásához járulhattak hozzá munkatársaink

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal - az Országos Vérellátó Szolgálat Győri Regionális Vérellátó Központjával együttműködve - január végén három alkalommal, győri és soproni helyszínen véradást szervezett. A Kormányhivatal munkatársai közül 69 fő jelent meg vért adni. Közülük az orvosi szűrést követően 64-en feleltek meg. Mivel egy véradás három emberen segíthet, ez 192 életet jelent.