Fejér megye területén 2019. december 29. és 2020. január 5. között 283 beteg – 10,6%-kal kevesebb, mint 2019 ötvenegyedik hetében – fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az influenza-figyelőszolgálatban részt vevő szakemberek jelentései alapján. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a „járványos küszöbérték” alatt van a megye illetékességi területén, tehát alacsony az influenza-aktivitás.

A 2019. december 23–29. közötti időszakra vonatkozóan a jelentős számú ünnep és munkaszüneti nap miatt nem történt adatgyűjtés. 2020 első hetében – 2019 ötvenegyedik hetéhez viszonyítva – az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek számának további csökkenését jelentették két járási népegészségügyi illetékességi területről, egy területen pedig a betegek száma nem változott.

A legtöbb megbetegedést továbbra is a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi térségéből jelezték, ezt követi a Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területe. A legkevesebb megbetegedést a Móri Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területéről jelentették.

Az influenzaszerű megbetegedésekben a 15–34 éves fiatal felnőttek és a középkorúak voltak a legérintettebbek.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról 2020 első hetéről nem érkezett jelentés.

Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2019/2020. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra:

(Fejér Megyei Kormányhivatal)