Hatékony irányítást támogató integrált és egységes gazdálkodási rendszer, valamint korszerűbb informatikai eszközök segítik a kormányhivatalok napi működését a Fejér Megyei Kormányhivatal által vezette konzorcium augusztusban záruló projektjének köszönhetően.

Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkáraA „KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00042” azonosító számú
,,A kormányhivatal irányításának hatékonyabbá tételét biztosító háttér kialakítása” című projekt 8,149 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósult meg.

Projekt címe: A kormányhivatal irányításának hatékonyabbá tételét biztosító háttér kialakítása
Szerződés száma: KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00042
Támogatás összege: 8 149 114 835 Ft
Támogatás mértéke:  100%
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
A projekt megvalósításának kezdete: 2016.09.01.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.31.
Kedvezményezett neve:   Fejér Megyei Kormányhivatal
Konzorciumi partnerek:  Miniszterelnökség és Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

Dr. Simon László főispán, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője A Fejér Megyei Kormányhivatal a Miniszterelnökséggel és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel alkotott Konzorciumban a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program keretében megvalósította „A kormányhivatal irányításának hatékonyabbá tételét biztosító háttér kialakítása” elnevezésű projektet.

A projekt eredményeként kifejlesztett Kormányhivatali Integrált Irányítástámogatási Rendszer lehetőséget biztosít a kormányhivatalok egységes gazdasági működésére és hatékony irányítására, megteremti az elektronikus belső ügymenetek alapjait, lehetővé téve a rendelkezésre álló erőforrások hatékony és ügyfélbarát felhasználását.

A projekt keretében több mint 11 000 db munkaállomás és 800 hálózati eszköz beszerzés történt meg. A lezajlott hálózati és végponti infrastrukturális fejlesztések lehetőséget biztosítanak az ügyintézők számára a központi rendszerek kényelmesebb kezelésére, így az ügyintézés gyorsabbá és kiszámíthatóbbá válik.

Dr. Kiss Péter József projektvezető

A Központi Időpontfoglaló Alkalmazás továbbfejlesztésével újabb ügyfélszolgálatokon nyílik meg a kiszámítható időpont alapú ügyfélfogadás lehetősége.

A Fejér Megyei Kormányhivatal által szervezett ünnepélyes záró rendezvényen felszólalt dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, aki a Miniszterelnökség által összefogott KÖFOP projektek jelentős hatását emelte ki: a létrehozott stabil és biztonságos informatikai háttér lehetővé teszi a közigazgatás belső folyamatainak, illetve a lakosságot és vállalkozásokat célzó közigazgatási szolgáltatásoknak a nagy arányú elektronizálását, továbbá az állami érdekkörbe tartozó információk és tartalmak széles körű digitalizációját.

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főispánja kiemelte, az elmúlt 7 évben a Kormányhivatal vezetésével végrehajtott projekt megteremtette az egységes gazdálkodás alapjait, ezáltal megerősítette a kormányhivatalok szervezetét és egységét. Bár a projekt nagyobb arányban a belső ügymenetek támogatására fókuszált, a hatékonyabban működtethető hivatal közvetetten jelentősen hozzájárul az ügyfélbarát közigazgatás rendszeréhez.

(Fejér Megyei Kormányhivatal - fotók: Fehér Gábor - FMH)