A Honvédelmi Miniszter Elismerő Oklevelével tüntették ki a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetét, a Védelmi Igazgatás Napja alkalmából.

A területi védelmi igazgatás munkáját folyamatosan segítette az elmúlt években a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete, mind a koronavírus-járvány elleni védekezésben, mind a természeti károk felszámolása, illetve megelőzése során. Alaptevékenységük mellett, együttműködő partnerként, egészségügyi ismereteket oktattak védelmi igazgatási gyakorlatokon, felkészítéseken, valamint a lakosság részére felkészítő és tájékoztató rendezvényeket szerveztek.

 

Ezt az értékes tevékenységet ismerte el dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az elismerő oklevéllel, amelyet a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete nevében Szűcsné Szigeti Hedvig igazgató vett át dr. Petrin Lászlótól, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójától és dr. Varga Attila Ferenc ezredestől, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály főosztályvezetőjétől, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság honvédelmi elnökhelyettesétől. Az esemény színhelye a Fejér Megyei Kormányhivatal volt.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)