A Magyar Higiénikusok Társasága budapesti, ünnepi emlékülésén dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos két évtizedes, kiváló szakmai munkáját a Fenyvessy-emlékéremmel ismerte el.

Dr. Müller Cecilia megyei tiszti főorvosnak (b) a Fenyvessy Emlékérmet a Magyar Higiéniai Társaság elnöke, dr. Páldy Anna adta át.

A népegészségügy alapítói Fodor József és Fenyvessy Béla. Fodor József (1843-1901) a tisztiorvosi rendszer megálmodója és kialakítója. Számtalan ma is helytálló tudományos munka szerzője. Fenyvessy Béla (1873-1954) nemzedékeket oktatott közegészségtanra, és az első vidéki közegézségtani állomást is ő szervezte meg.

A róluk elnevezett díjak a szakma legnagyobb kitüntetései közé tartoznak, amelyet évente egy alkalommal, tavasszal adnak át az arra érdemeseknek. Az elmúlt években kitüntetettek között professzorok, akadémiai kutatók, nemzetközileg elismert szakemberek szerepelnek.


A Magyar Higiénikusok Társasága március 31-ei, budapesti, ünnepi emlékülésén dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos két évtizedes, kiváló szakmai munkáját a Fenyvessy-emlékéremmel ismerte el. A méltatásban a többi között elhangzott: folyamatosan képezte magát, négy - üzemorvostan, háziorvostani, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan - szakorvosi szakképesítést szerzett, kiválóan képzett szakember. Több mint két évtizede dolgozik tisztifőorvosként: először a dunaújvárosi járásban, majd a Közép- dunántúli Régióban tevékenykedett, s immár ötödik éve, Fejér megyében végez magas színvonalú szakmai, vezetői munkát.

A Fenyvessy Béla emlékérmet 1960-ban alapították, és a népegészségügy terén kifejtett gyakorlati tevékenység elismeréseként adják át.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)