Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. április 16. 9:54

Elindult a Közfoglalkoztatásból versenyszférába program

A teljes foglalkoztatottság elérésének érdekében a kormány 2021. április 15-től ismételten meghirdette a „Közfoglalkoztatásból versenyszférába programot”, amelynek keretében a versenyszférában munkát találó közfoglalkoztatottak 45.600 forint elhelyezkedési juttatásban részesülhetnek havonta. Az erre vonatkozó kérelem a kormányhivataloknál és online is benyújtható.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. április 14. 11:49

Hogyan ellenőrzik a vetőmagokat?

Hazánkban csak ellenőrzött és minősített, fémzárolt vetőmag kerülhet forgalomba. Hol és hogyan ellenőrzik, minősítik őket a szakemberek? Miről ismerni fel a hamis vetőmagot, s olcsó ára ellenére miért nem érdemes azt megvásárolni? – erről tájékoztat a Fejér Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztálya.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. március 30. 15:23

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Mányon, Csabdin és Száron szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. március 23. 15:12

Elismerésben részesült dr. Tanárki Gábor igazgató

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából ebben az esztendőben is állami, illetve miniszteri kitüntetésekkel, elismerésekkel értékelték a kimagasló szakmai, közigazgatási munkát végzők tevékenységét.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. március 18. 10:31

Szünetel az ügyfélfogadás a sárbogárdi kormányablakban

Tájékoztatjuk a tisztelt ügyfeleinket, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Sárbogárdi Járási Hivatalának Kormányablakában technikai okok miatt átmenetileg szünetel az ügyfélfogadás.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. március 16. 14:25

A régészeti lelőhelyek védelme

A Kárpát-medencében fekvő Magyarország területe mindig kedvelt lakóhely volt, az őskortól napjainkig számtalan népcsoport fordult meg, és telepedett le itt hosszabb vagy rövidebb időre. A régészeti lelőhelyek e korok tanúi, amelyek száma, állománya nem állandó, a mai napig folyamatosan gyarapodik. A terepbejárások, feltárások, megfigyelések új információkat hoznak, napról napra gazdagítják ismereteinket. A régészeti örökség (lelőhelyek, leletek) védelméről törvény rendelkezik…