Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. december 6. 11:15

Óvatosan bánjunk az antibiotikumokkal!

Az Európai Antibiotikum Napot, a hagyományokhoz híven, november 18-án rendezték. E napon felhívták a szakemberek a figyelmet az antibiotikumok megfontolt alkalmazására. Ennek kapcsán fogalmaz meg egész évben időszerű, fontos tudnivalókat a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. december 6. 11:05

Támogatásokkal a munkaerőpiacra

A korábbi sikeres programot kiegészítő, új, vissza nem térítendő foglalkoztatási támogatási formákról ad tájékoztatást a Fejér Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. december 6. 10:55

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja Tácon és Sárosdon élő hölgyeket.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. november 29. 8:12

Folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Fejér megyében tizenegy helyen várják majd a jelentkezőket.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. november 22. 15:20

Radaron az illegális hulladéklerakók

Magyarország Kormánya a 2020-ban indított „Tisztítsuk meg az országot!” program meghirdetésével elkötelezte magát az illegális hulladéklerakók felszámolása és a további illegális hulladék-elhelyezések megelőzése mellett. A Program keretében létrehozták a fővárosi és megyei hulladékgazdálkodási hatóságokat. A Fejér Megyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatósága 2021. április 1-én kezdte meg működését.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2021. november 18. 13:51

November 30-ig szabad trágyázni a nitrátérzékeny területeken

A jogszabályváltozás egy hónappal több lehetőséget biztosít a gazdáknak az őszi trágyázás elvégzésére. Az új szabályozás szerint a nitrátérzékeny besorolású termőföldeken november 30. és február 15. között tilos trágyát kijuttatni. Némi kivételt képez ez alól az őszi kalászosok fejtrágyázása, itt ugyanis 2022. február 1-től már megengedett a trágyázás – tájékoztat a Fejér Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztálya.