Egy nemzetnek, egy országnak mindig szüksége volt és szüksége lesz tettre kész fiatalokra. Az Országos Haditorna Verseny kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a középiskolás diákok számot adjanak állóképességükről, csapatszellemükről és elkötelezettségükről – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a verseny Csongrád-Csanád megyei fordulójának megnyitóján.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség támogatásával megrendezett verseny azzal a céllal indult útjára, hogy a honvédelmi nevelést, valamint a sportos és egészséges életmódot népszerűsítse a fiatalok körében. A Csongrád-Csanád megyei fordulóra ez alkalommal 9 iskola 12 csapata nevezett. A résztvevő közel 60 fő nyolc versenyszámban tapasztalhatta meg mire jó az ügyesség, a fizikai állóképesség és a bajtársiasság.

Eredmények:

I. helyezett Németh László Gimnázium és Általános Iskola csapata
II. helyezett Csonka János Technikum csapata
III. helyezett Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium 2. számú csapata

Légfegyveres versenyszámban elért legjobb eredmény különdíj: Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium 2. számú csapata
Kézigránát-dobó versenyszámban elért legjobb eredmény különdíj: Zsoldos Ferenc Technikum 1. számú csapata
Egészségügyi versenyszámban elért legjobb eredmény különdíj: Csonka János Technikum csapata

A megyei verseny legsikeresebb csapata lehetőséget kap, hogy részt vegyen az országos döntőn, amelyet Balatonakarattyán rendeznek meg tavasszal.(Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal)