Idén már huszadik alkalommal rendezik meg október 17–19. között a „Találd ki magad!”– Pályaválasztási Napokat a Szent-Györgyi Albert Agórában. A rendezvénysorozat részeként ezer diák hetven vállalkozás telephelyét látogathatja meg november végéig.

A cégek és tanműhelyek elsősorban a pályaválasztás előtt álló, hetedik-nyolcadik osztályosokat várják a megye nagyobb településein. Első alkalommal a röszkei Moltech AHK ft.-vel ismerkedhettek meg a Tabáni Általános Iskola nyolcadikosai. Juhász Tünde kiemelte: a Csongrád Megyei Kormányhivatal nemcsak az álláskeresőkkel foglalkozik, hanem van pályaorientációs feladata is.  A kormánymegbízott hozzátette: fontos, hogy a gyárlátogatásokon a gyerekek személyesen szerezzenek tapasztalatot egy-egy szakmáról, a karrierépítés lehetőségeiről.

A Molnár Csaba elmondta: a vállalkozás nagyrészt exportra gyárt szállítószalagokat, modulhevedereket, szállítógörgőket, valamint speciális ékszíjakat és egyéb alkatrészeket. A Moltech AH Kft. ügyvezetője hozzátette: jelenleg 43 munkavállalójuk van, és 8-10 üres pozíciójuk. A cég gyakorlati helyként részt vesz a duális képzésben, ebből adódóan két szakgimnáziummal és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karával is szoros az együttműködésük – egészítette ki.

(A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata)