Több, mint 40 éve működtetünk Budapesten Nemzetközi Oltóhelyet, hogy az életre szóló utazási élmény ne váljon akár életre szóló betegséggé. Az évtizedek alatt sok ezer ügyfél oltása során összegyűlt tapasztalatot felhasználva, a WHO és a CDC nemzetközi szervezetek, valamint az Országos Epidemiológiai Központ szakmai útmutatása alapján végezzük munkánkat.

Rendelőnkben az utazással összefüggő tanácsadáson és védőoltásokon kívül egyéb, nem utazási betegségekkel szembeni védőoltások is felvehetők. Az oltóhelyen egy szakorvos és két asszisztens dolgozik megbízható szakmai felkészültséggel és ügyfélbarát hozzáállással.

A védőoltásokkal, malária elleni profilaxissal kapcsolatos összes teendőt egy helyen, egyszerre végezzük a tanácsadástól a számlaadásig, így a hozzánk fordulóknak a leggyorsabb, leghatékonyabb ellátást tudjuk biztosítani. 

Utazással kapcsolatban védőoltási tanácsadás a szakma szabályai szerint telefonon keresztül nem lehetséges!

Az utazás előtti tanácsadás és az egyénre szabott oltások kiválasztása a részletes adatfelvételen, valamint a személyes beszélgetésen alapszik, melyet befolyásolnak az utazás körülményei, időtartama, az utazó kora, egészségi állapota, az eddigi oltásai is.

Magyarországon 19 betegséggel szemben van lehetőség aktív immunizációra. Ezek közül elsősorban utazással kapcsolatos a sárgaláz, a hepatitis A és B, a hastífusz, a járványos agyhártyagyulladás (meningococcus meningitis), a tetanusz, a diftéria, a szamárköhögés (pertussis), a veszettség, a kolera, a gyermekbénulás (poliomyelitis) elleni oltások. Hosszabb külföldi tartózkodás (tanulmányút, munkavállalás), vagy speciális feladatok ellátása előtt kibővülhet a sor a kanyaró-rózsahimlő-mumpsz (morbilli-rubeola-mumpsz), a bárányhimlő (varicella), a pneumococcus (tüdőgyulladás) és az influenza elleni oltásokkal. Ezen kívül lehetőség van a Humán Papilloma Vírus (HPV) oltás és a kullancsencephalitis elleni védőoltás felvételére is.

Tudnivalók:

Cím: Budapest Főváros Kormányhivatala Nemzetközi Oltóhely

1138 Budapest, Váci út 174. A 3-as Metró Gyöngyösi utcai megállójánál (a Duna Plaza mellett)

Előzetes időpont egyeztetés: 06-1-465-3809

Oltóhelyi árlista - kattintással megnyitható

Fizetés: bankkártyával a helyszínen, ill. csekk segítségével, készpénzzel a közeli postán lehetséges.

HIV/AIDS szűrésre előzetes időpont egyeztetés szükséges! 06-1-465-3800/ 1130-as mellék

Nemzetközi Oltóhely
Délelőtt: Délután:
Hétfő: 9-12
Csütörtök:  9-12
Hétfő: 13-15
Csütörtök:  13-15
HIV/AIDS szűrés (vérvétel)
Délelőtt: Délután:
Hétfő: 8-12
Kedd:  8-12
Szerda:  8-12
Csütörtök:  8-12
Péntek:  -
Hétfő: 13-15
Kedd: -
Szerda: -
Csütörtök: - 
Péntek: –

 

(Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya)