A személyi okmányokkal kapcsolatos gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében újra szolgálatba áll a mobil kormányablak.

A nyár végéig a fővárosban akár hétvégén is igénybe vehetik az állampolgárok a mobilizált ügyfélszolgálatot: a szombati és vasárnapi napokon is kitelepülő „mobil kormányablak” a lakosság kényelmét szolgálja, mivel frekventált helyszíneken biztosít lehetőséget az ügyintézésre.

A kormányablakbusz június 12-17. (szombat-csütörtök) 8 és 16 óra között várja ügyfeleit a XIV. kerületi Tesco áruház parkolójában (1149 Budapest Pillangó utca 15.).

A helyszínen lehetőség van személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre, amely az alábbiakra terjed ki: személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél, védettségi igazolvány, valamint ügyfélkapu és diákigazolványhoz szükséges NEK-regisztráció. A helyszínen felvett igények és előkészületek alapján a kiállított igazolványok postai úton kerülnek kézbesítésre, kivéve az ideiglenes személyi igazolvány, amelyek a helyszínen átvehetőek.

Budapest Főváros Kormányhivatala a további helyszínekről és időpontokról a kormanyablak.hu oldalon és facebook oldalán ad tájékoztatást a későbbiekben.

(BFKH)