Budapest Főváros Kormányhivatalának Mozaik és Vas Gereben utcai műszaki vizsgaállomásai ismét két műszakos munkarendben fogadják ügyfeleiket március 22-től.

A BFKH Közlekedésfelügyeleti Főosztálya a február 15-től bevezetett informatikai fejlesztéseknek, munkaszervezési folyamatok átalakításának és a humánerőforrás optimalizáció eredményének köszönhetően 4600 új időpontot biztosított a két vizsgaállomáson.

Az új időpontfoglalási rendszerben a foglalás véglegesítése után megszűnt az adatok módosításának, az alvázszám átírásának, illetve törlésének utólagos lehetősége. A bevezetett változtatások indokoltságát mutatja, hogy az elmúlt időszakban a bejelentett gépjárművek közel felét nem hozták el az ügyfelek a műszaki vizsgálatokra bizonyítva, hogy a rendszer jelentős mértékben valótlan adatokkal volt feltöltve.

Amennyiben a bejelentkezések megfelelő módon történnek, a jövőben az ügyfelek várakozási ideje tovább csökkenhet, ehhez viszont a bejelentők fegyelmezettsége és kellő körültekintése elengedhetetlen.

A megnövekedett kapacitással működő kétműszakos vizsgáztatásra az időpontfoglalás az ügyfélkapuval történő belépéssel elérhető Műszaki vizsgák időpontfoglaló felületen keresztül lehetséges.

(BFKH)