A karrierexpót azzal a céllal szervezték meg szeptember 9-én a MOM Sport- és Rendezvényközpontban, hogy lehetőséget biztosítson az álláskeresők és az állást kínáló cégek, vállalkozások személyes találkozására.

Az állásbörzére elsősorban olyan munkáltatók kaptak felkérést, amelyek nagy létszámú állásajánlattal rendelkeznek és több pozícióra keresnek munkavállalót. Látogatóként a regisztrált, elhelyezkedni szándékozó álláskeresőket – a fiatal és idősebb korosztályba tartozó, diplomás, szakképzett és végzettséggel nem rendelkező munkavállalókat – hívták meg, de bárki számára nyilvános és ingyenes volt az esemény. A foglalkoztatók 44 önálló standon több mint 2000 pozícióra várták az érdeklődőket.

Az állásbörze színpadán egész nap stúdióbeszélgetések zajlottak, ahol munkaerőpiaci területen dolgozó szakemberek mutatták be a lehetőségeket cégeiknél. A hagyományoknak megfelelően a munkáltatók állásajánlata mellett több szolgáltatás is az álláskeresők rendelkezésére állt, többek között a Budapest Esély Nonprofit Kft szakemberei által biztosított személyes tanácsadáson lehetett részt venni. A rendezvényre közel kétezren látogattak ki.

(BFKH Sajtó)