Az Óbudai Egyetemen – nem orvosi egyetemként – az országban egyedülálló módon, Egészségpont kezdte meg működését. Az intézménynek egy magánlabor bevonásával és Budapest Főváros Kormányhivatalának közreműködésével sikerült megvalósítania a tesztelő- és oltóhelynek is alkalmas Egészségpontot.

A beruházás eredményképpen az egyetemi hallgatók és dolgozók, illetve az óbudai lakosok az Intézményi campus területén előre foglalt időpontban, sorban állás és várakozás nélkül vehetik igénybe a magas színvonalú diagnosztikai szolgáltatásokat és laborvizsgálatokat.

Az Óbudai Egyetem és a Corden International Kft. együttműködési megállapodás értelmében kialakított laborhelyiség vérvételi pontként is üzemel, így többek között PCR-tesztekhez szükséges mintavétel is megtörténhet.

A tesztközpont megnyitóján Sára Botond kormánymegbízott elmondta, hogy a projekt sikeres kivitelezése is azt igazolja, hogy a jelenlegi nehéz időszak ellenére összefogással el lehet érni a kitűzött célokat. Hangsúlyozta, hogy az Egészségpont a járványkezelés minden fázisának meg tud felelni.Prof. Dr. Kovács Levente rektor szerint az együttműködés hivatalossá tétele egy sikertörténet utolsó állomása, három hónap alatt a teljes beruházással elkészültek. A koronavírus elleni vakcina megjelenésével az Egészségpont pedig nemcsak szűrővizsgálatokra lesz alkalmas, hanem oltópontként is működhet a továbbiakban – tette hozzá.

(BFKH Sajtó)