Megújul és kibővül a Hűvösvölgyi Szolgáltatóházban található kormányablak, hogy a második kerület külső részén élők kényelmesen és gyorsan intézhessék hivatali ügyeiket. A munkaterület átadásán jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter, a második kerület országgyűlési képviselője, továbbá Örsi Gergely, a kerület polgármestere és Sára Botond kormánymegbízott.

A felújítás kapcsán Sára Botond elmondta, hogy a kerület lakóinak igényeit figyelembe véve alakítják át a hűvösvölgyi kormányablakot. Két munkaállomással bővül a kormányablak, és egy második fotófülkét is elhelyeznek, hogy több ügyfél azonos idejű és szélesebb körű ügyintézésére legyen lehetőség.


Az átépítés során új beltéri és kültéri ügyfélvárót is kialakítanak, elkülönítve az ügyintézői tértől. A panorámás terasz biztosítja majd a szabad levegőn történő várakozás lehetőségét – ez a járványidőszakban fontos és hasznos újítás.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy az elkészült új okmányok átvételére is lehetőség lesz már a megújult hűvösvölgyi kormányablakban, nem kell ezért a lakosoknak a Margit körúti kormányablakba fáradniuk.


Az építési munkálatokat az informatikai rendszer kialakítása követi, a tervek szerint a kormányablak várhatóan jövő év elején nyílik meg és fogadja az ott élőket.

(BFKH Sajtó)