Az egészségügyi dolgozók folyamatos oltása mellett megkezdődött az idősotthonok munkatársainak és lakóinak vakcinációja is, ezzel újabb fontos állomáshoz érkezett a koronavírus elleni küzdelem.

A mai nap az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában kezdték meg az oltást a mobil oltócsapatok: a fővárosi Pesti úti idősotthonban, az újpalotai Olajág Otthonban, egy pécsi és egy miskolci idősotthonban.

Az egységek már kora reggel elindultak az intézményekbe elvégezni a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint. A koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre, ezért is fontos az idősotthonokban élők oltása.

A főváros két legnagyobb ilyen intézményében – Olajág Otthon, Pesti Úti Idősek Otthona – a fővárosi kormányhivatal tizenkét munkatársa és a Semmelweis Egyetem tizennégy orvosa végezte el az ott lakók és dolgozók oltását.

Sára Botond kormánymegbízott is a fővárosi oltócsapatokkal tartott, miután csatlakoztak hozzájuk a Semmelweis Egyetem orvosai, felvették a vakcinát és azokat kiszállították az idősotthonokhoz, hogy ott megkezdődhessen az idősek és az ott dolgozók oltása.

(Budapest Főváros Kormányhivatala)