A koronavírus elleni védekezésben, valamint az Ukrajából érkező menekültek fogadásával, ellátásával kapcsolatos munkában való aktív részvételért a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta a honvédelmi miniszter Ács Péter Imre igazgatónak és dr. Sápi Gergely főosztályvezetőnek.

Szalay-Bobrovinczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Sára Botond kormánymegbízott javaslatára a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta Ács Péter Imrének, Kormányhivatalunk igazgatójának és dr. Sápi Gergelynek a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály vezetőjének. Az elismeréseket a július 1-jei védelmi igazgatás napja alkalmából dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára adta át.

Ács Péter Imre igazgató úr a 2020. évtől folyamatosan részt vett a COVID-19 járvány elleni védekezéssel, majd az Ukrajnából érkezett menekültek fogadásával, ellátásával kapcsolatos logisztikai támogatás vezetésében. Szakmai elkötelezettségével és tanácsaival folyamatosan támogatta Budapest Főváros Védelmi Bizottságának sikeres tevékenységét.

Dr. Sápi Gergely főosztályvezető úr a COVID-19 járvány elleni védekezés indulásától kivette a részét a terepen végzett munkából. Hétről-hétre szektorparancsnoki, irányítói feladatot látott el a szűrési, és az oltási feladatok végrehajtása során. Az Ukrajnából érkezett menekültek fogadásának Védelmi Igazgatási feladataiból is kezdettől kivette a részét. Határozottsága, következetessége és vezetői stílusa elismerésre méltó.

Büszkék vagyunk kollégáinkra, akik fáradhatatlanul és lelkiismeretesen látják el feladataikat, példát mutatva minden munkatársunknak. Sok erőt kívánunk további munkájukhoz!

(BFKH Sajtó)