Nagyjából egy órán belül sikerült hatástalanítani a katonáknak a fővárosban, a Kvassay hídnál előkerült egytonnás légibombát. A korlátozásokat feloldották.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: a katonák elszállítják a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítésre. A rendőrség a környéken elrendelt területzárást feloldotta - tette hozzá.

Pénteken érkezett rendőrségi bejelentés a tűzszerész ügyeletre arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák során robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített.

A robbanóeszköz hatástalanítását vasárnap este 8 óra körül kezdték meg a katonák, és 9 óra előtt be is befejezték. A tűzszerészművelet idejére a rendőrség mintegy 1 kilométer sugarú körben zárta le a területet.

(Budapest Főváros Kormányhivatala)