A képzési programokról és közös pályázatok elindításáról szóló dokumentumot dr. Sára Botond kormánymegbízott és az Óbudai Egyetem rektora, Prof. Dr. Kovács Levente, illetve Ormándi Gabriella kancellár írta alá.

A megállapodás alapján a szerződő felek közös szakmai képzési projekteket indítanak azzal a céllal, hogy a szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen sajátíthassák el a hallgatók a gyakorlati ismereteket, és közben megismerjék a kormányhivatal szakmai hatósági munkáját.


A hallgatók kooperatív képzési programban is részt vehetnek, amelynek ideje alatt – a szakmai gyakorlat megszerzése mellett – elkészíthetik szakdolgozatukat, valamint az egyetemen szervezett képzési formában további speciális szakmai ismereteket szerezhetnek.

A megállapodás részeként gyakornoki program is indul az utolsó éves hallgatók számára határozott idejű, részmunkaidős munkavégzési lehetőséggel. A kormányhivatal mind a szakmai gyakorlatot sikeresen teljesítő hallgatók számára, mind a gyakornoki munkaszerződéssel foglalkoztatottak számára felajánlhatja a kormányzati szolgálati jogviszony létesítését.

Fontos mindkét fél számára, hogy az Óbudai Egyetem hallgatói jobban megismerjék Budapest Főváros Kormányhivatalát, a leendő szakmájukhoz kapcsolódóan a Kormányhivatal általános és speciális hatósági eljárásait. Cél továbbá az is, hogy a hivatal és az egyetem a digitalizált ipar célkitűzései mentén közös kutatás-fejlesztési pályázatokban vegyenek részt.

Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő évek, évtizedek államigazgatási munkájának elvégzését az ilyen és ehhez hasonló felsőoktatási intézményekkel történő együttműködések támogatni fogják.

(BFKH Sajtó)