Augusztus 24-én 7:30-tól kizárólag elektronikus úton, a szükséges űrlap kitöltésével és megküldésével lehet időpontot foglalni járművek műszaki vizsgáztatására Budapesten, a Mozaik és Vas Gereben utcai vizsgaállomásokra.

2020. augusztus 24-én 7:30-tól műszaki vizsgáztatási időpont igény a Mozaik utcai és Vas Gereben utcai vizsgaállomások esetében a kormányhivatal honlapján elérhető űrlap kitöltésével indítható, melyet a [[[nthahLu7UTm0jm2bXVzemFraXZpenNnYXp0YXRhc0BiZmtoLmdvdi5odQ==]]] címre kell elküldeni. Érintett ügytípusok: taxi, NT jármű, oktató jármű, külföldről használtan behozott jármű, kizárólag hatóságnál vizsgálható jármű. Az igények feldolgozása a küldemények beérkezésének sorrendjében, a következő szabad időpont visszaigazolásával történik. A visszaigazoló e-mail-ben megjelölt helyszínen és időben a vizsgálóállomás fogadja a járművet.

A hatósági eljárás megkezdéséhez a vizsgálóállomáson a következőket kell bemutatni:

  • a bejelentett azonosítókkal rendelkező jármű
  • a jármű eredeti okmányai
  • külföldi járműokmányok hiteles, eredeti fordítása a speciális jogosultságok érvényesítéséhez
  • a jármű feletti rendelkezést igazoló eredeti okiratok (meghatalmazást is ideértve)
  • a jármű használati jellegétől, kialakításától függő egyéb, jogszabályban előírt eredeti dokumentumok

Amennyiben a vizsgára állított jármű adatai nem egyeznek az időpont foglaláskor megadottakkal, a hatósági eljárás nem indítható, a foglalt időpont elveszett.

Tájékoztató

(BFKH Sajtó)