A kormányhivatal 500 kormánytisztviselője kapott árvízvédelmi kiképzést a Fővárosi Védelmi Bizottság és a Katasztrófavédelem árvízvédelmi felkészülést szolgáló gyakorlatán. A közeljövőben újabb 500 munkatársunk vehet részt egy ilyen eseményen.

„Védjük meg közösen a Fővárost!” jeligével árvízvédelmi felkészülést szolgáló gyakorlatot tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága (BFVB), amelynek lebonyolításában kulcsfontosságú szerepet vállalt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI). Az eseményen részt vett Sára Botond főispán, a BFVB elnöke, Mészár Erika, a kormányhivatal főigazgatója, a BFVB általános elnökhelyettese és Lipták Attila tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, egyben a BFVB katasztrófavédelmi elnökhelyettese.

A gyakorlaton a kormányhivatal 500 kormánytisztviselő munkatársa megismerkedett az árvízvédelmi feladatokkal, elsajátították a gátépítés legalapvetőbb mozzanatait. Mindezt Csepregi Péter tű. ezredes polgári védelmi főfelügyelő irányításával az FKI állományából mintegy 35 fő, továbbá a Budapest Mentőszervezet tapasztalt önkéntesei segítették.

Sára Botond főispán célja, hogy egy esetleges dunai árvíz során a BFVB meg tudja védeni a budapestieket és otthonaikat, ezért további 500 kormánytisztviselő kiképzésében állapodott meg Lipták Attila tű. dandártábornokkal.

(BFKH Sajtó)