Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. január 22. 9:32

Világháborús bombát hatástalanítanak péntek éjjel a Kerepesi úton

Világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei péntek éjjel Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton. Emiatt péntek este 8 órától lezárásokra kell készülni, amelyek a Keleti pályaudvar forgalmát is érintik.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. január 19. 11:08

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor

Fogyasztóvédelmi eljárás keretében állapította meg a hatóság, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor az azt kiadó Labrisz Egyesület.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. január 9. 17:54

Az idősotthonokban hétvégén is folytatódik a védőoltás beadása

Szombaton és vasárnap a 150 főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban folyik a védőoltás, ez országszerte összesen 61 intézményt érint.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. január 7. 14:17

Megkezdődött az idősotthonokban élők oltása is

Az egészségügyi dolgozók folyamatos oltása mellett megkezdődött az idősotthonok munkatársainak és lakóinak vakcinációja is, ezzel újabb fontos állomáshoz érkezett a koronavírus elleni küzdelem.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. december 23. 8:41

Ajándékvásárlás fogyasztóvédelmi szempontból

Mi történik, ha ajándék vásárláskor hibás terméket rejt a csomag, meggondoltam magam és inkább kicserélném az árút, akciós terméket vásároltam, de visszavinném. Internetes áruházból rendeltem, ebben az esetben is visszakaphatom a pénzem, ha nem tetszik a termék? Kihez fordulhatok jogorvoslatért? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az ajándékvásárlási kisokos összeállításunkból.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. december 18. 10:07

A BKK több mint egy hónapja nem tudja megoldani az érdemi járatsűrítést

A Budapesti Közlekedési Központ járatsűrítési terve továbbra sem szolgálja a tömegközlekedést használók biztonságát a koronavírus-járvány idején, így a kormányhivatal azt továbbra sem tudja jóvá hagyni, holott a kormány már több mint egy hónapja elrendelte a járatok csúcsidei sűrítését.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. december 14. 9:40

Hatástalanították a Kvassay hídnál talált egytonnás légibombát

Nagyjából egy órán belül sikerült hatástalanítani a katonáknak a fővárosban, a Kvassay hídnál előkerült egytonnás légibombát. A korlátozásokat feloldották.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. december 12. 11:56

Vasárnap este hatástalanítják a Kvassay hídnál talált világháborús bombát

December 13-án, vasárnap este 20 órától kezdik meg a pénteken, a Kvassay híd ferencvárosi oldalán, zárt építési területen talált egytonnás világháborús légibomba hatástalanítását, ezért 18 óra 30 perctől lezárják a IX., XI. és XXI. kerület egy részét.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. december 11. 11:46

Összefogás eredményeként nyílt meg az Egészségpont

Az Óbudai Egyetemen – nem orvosi egyetemként – az országban egyedülálló módon, Egészségpont kezdte meg működését. Az intézménynek egy magánlabor bevonásával és Budapest Főváros Kormányhivatalának közreműködésével sikerült megvalósítania a tesztelő- és oltóhelynek is alkalmas Egészségpontot.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. december 9. 14:58

Személyesen egyeztetett a Kormányhivatal és a BKK az elmaradt érdemi járatsűrítésről

Ma személyesen egyeztetett a Fővárosi Kormányhivatal és a BKK a járvány elleni védekezés érdekében a kormány által elvárt, de a fővárosban elmaradt érdemi járatsűrítés ügyben.