Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 29. 8:58

A Fővárosi Kormányhivatal 150 millió forint bírságot szabott ki dohánytermékek tiltott mentoltartalma miatt

Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztálya eljárása során megállapította, hogy a Winston Green, a Camel Dark Blue, az LD Green KS, a Winston Blender, a Winston XS Line Blender, valamint az LD XS Line Green megnevezésű dohánytermékek forgalmazásával a JTI Hungary Zrt. megsértette a cigarettatermékek mentolízesítésének tilalmát.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 26. 8:50

Óbudai Egyetemhez érkezik a héten a mobil kormányablak

Folytatja útját a héten a fővárosi kormányablakbusz, ezúttal az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai épületénél elérhető a személyi okmányokkal kapcsolatos gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 7. 13:26

Eljárást indított a fővárosi kormányhivatal a BKK-val szemben a reptéri járatára szóló jegyértékesítése miatt

Budapest Főváros Kormányhivatala eljárást indított a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel szemben, miután a Fogyasztóvédelmi Főosztályra közérdekű bejelentés érkezett. A BKK a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Deák Ferenc tér között közlekedő, 100E jelzésű járatát a koronavírus-járvány helyzet miatt nem üzemelteti, ennek ellenére a vonaljegyeket továbbra is értékesítette, megvásárolhatók voltak a jegyautomatákból és a mobiljegy alkalmazáson keresztül is.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 6. 11:48

A Semmelweis Egyetem elismerésben részesítette a Fővárosi Kormányhivatalt

Az indoklás szerint a hivatal kiemelkedő munkájával segítette a koronavírus-járvány első hullámában az egyetem vezetésével májusban végzett országos szűrővizsgálatot.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 2. 10:03

Zuglóban a kormányablakbusz

Október 5. és 9. között a Metropolitan Egyetem területén várja a mobilizált kormányablak az egyetem hallgatóit és a lakosokat okmányaik cseréjével kapcsolatos ügyintézésre.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 1. 11:08

Országos szinten folytatódik a Tisztítsuk meg az országot! projekt

Véget ért a Tisztítsuk meg az országot! júliusban kezdődött kísérleti szakasza, és országos szinten folytatódik tovább a program – jelentette be Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára sajtótájékoztatóján, amelyet Szentpéteri Sándorral, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárával és Sára Botond kormánymegbízottal tartott közösen.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. szeptember 24. 16:19

Sikeres a fővárosban a kormányablakbusz

A nyár óta a fővárosi lakosok szolgálatában álló mobil kormányablak Budapest szinte minden kerületében megfordult már, frekventált helyeken, nagyáruházak parkolójában is találkozhattunk vele.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. szeptember 22. 8:58

A Ludovika Campuson a kormányablakbusz

A Budapest Főváros Kormányhivatala által működtetett kormányablakbusz szeptember 23. és 25. között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem parkjában várja az egyetem hallgatóit és a lakosokat okmányaik cseréjével kapcsolatos ügyintézésre.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. szeptember 16. 13:57

Az Új Városháza is megnyitja kapuit a hétvégén

Budapest Főváros Kormányhivatala is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz, ahol több száz rendezvény, több mint kétszázötven vezetett séta és közel háromszáz rejtett hazai műemlék várja az érdeklődőket országszerte ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. szeptember 16. 10:46

Tájékoztató a járművek műszaki vizsgára történő időpontfoglalásáról, ügytípusairól

2020. augusztus 24-től megváltozott a járművek műszaki vizsgáztatására való jelentkezés a Budapest Főváros Kormányhivatala Mozaik utcai és Vas Gereben utcai vizsgaállomásain. A Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály részletes tájékoztatót készített a tudnivalókról.