Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

főispán

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 29. 17:20

Megsemmisítette a Kúria a XVIII. kerületi légiutas-adót

A kormányhivatalnak adott igazat a Kúria a légiutas-adót bevezető XVIII. kerületi önkormányzattal szemben, és visszamenőlegesen megsemmisítette az erről szóló kerületi szabályozást.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 28. 8:00

Jogszabálysértő a Fővárosi Közgyűlés Horn Gyula sétánnyal kapcsolatos döntése

A Fővárosi Közgyűlés jogszabályt sértett, amikor közterületet nevezett el Horn Gyuláról a XIII. kerületben. Az önkormányzati törvény szerint közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. A Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalásában megerősítette, hogy „Horn Gyula életútja nem hagy kétséget afelől, hogy részt vett önkényuralmi rendszer kiépítésében és fenntartásában”.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 17. 11:10

Új munkatársakkal erősített a kormányhivatal

Több szakterületen tovább erősödött a Fővárosi Kormányhivatal, hiszen 37 új munkatársunk tette le esküjét 2023. március 17-én.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 15. 11:00

A kormányhivatal a fogyasztók védelmében

Nemzeti ünnepünk mellett március 15. napja a fogyasztóvédelmi világnap. John F. Kennedy, az Egyesült Államok elnöke 1962-ben ezen a napon intézett nyilatkozatota Kongresszushoz, amely elsőként rögzítette a fogyasztók alapvető jogait, ezért e beszédben elhangzottak fontosságára figyelemmel a fogyasztóvédelmi világnap 1983 óta hívja fel a figyelmet a fogyasztói jogokra és igényekre.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 14. 14:05

Miniszteri elismerésben részesültek a Kormányhivatal munkatársai

A március 15-i ünnephez kapcsolódóan Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fővárosi Kormányhivatal munkatársainak adott át állami kitüntetéseket és elismeréseket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 13. 10:08

Közel 400 menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton az elmúlt héten

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton folyamatosan segítenek a menekülőknek az ott dolgozó munkatársak. 2023. március 6. és március 12. között 388 menekülő érkezett a csarnokba, amelyből 366 fő vette igénybe az éjszakai szállás lehetőségét a hét különböző napjain.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 10. 14:51

Közel 100 új okleveles kormányablak-ügyintézővel gazdagodott Budapest

A Fővárosi Kormányhivatal 97 munkatársa vette át a sikeresen elvégzett kormányablak-ügyintézői képzés után az oklevelét. A kormány képzési projektjének célja az ügyintézés minőségének fejlesztése és az ügyfelek elégedettségének erősítése. Az oklevélátadáson Sára Botond főispán hangsúlyozta, hogy ma is minden adott ahhoz, hogy a közigazgatás a 2010-es évek óta növekedésnek indult színvonalat meg tudja őrizni és tovább tudja fejleszteni.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 10. 9:00

A kormányhivatal azonnali hatállyal leállította a XIII. kerületi épületbontást

A kormányhivatal építésfelügyeleti hatósága 2023. március 8-án megtartott hatósági ellenőrzését követően azonnali hatállyal leállította a Budapest XIII. kerület, Váci út 48/e-f. szám alatti ingatlanon végzett, szakszerűtlen és jogosulatlan építőipari kivitelezési tevékenységet (bontást), és a munkálatok folytatását a további építésfelügyeleti hatósági intézkedésig megtiltotta.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 8. 15:44

Új állampapír értékesítési pont nyílt a XIV. kerületi kormányablakban

Megnyílt a Magyar Államkincstár ötödik budapesti állampapír-értékesítési pontja a XIV. kerületi kormányablakban. Az új ügyfélszolgálat március 14-től a keddi napokon 8 és 16 óra közöttvárja ügyfeleit.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2023. március 1. 14:58

Hatósági szerződés segíti a Wizz Air utasait a jogérvényesítésben

A kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósági jogkörében eljárva, az állampolgári megkeresések nyomán indult vizsgálatot követően hatósági szerződést kötött a Wizz Air légitársasággal az utasok jogainak hatékony érvényesítése érdekében.