A Gépjármű Ügyintézési Pont (GÜP), a Budapesten jelentkező gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés színvonalának javítása érdekében jött létre, tehermentesítve ezzel a kerületi kormányablakokat.

Az ügyfélkör kiemelt gépjármű-kereskedőkből (főként márkakereskedésekből) illetve a jelentősebb szállítmányozó cégekből áll össze A GÜP működésének célja, hogy azokat a nagy forgalmat bonyolító vállalkozásokat segítse, amelyek komoly szereplői a hazai gépjármű-kereskedelemnek. A kisebb vállalkozások továbbra is a Kormányablakokban intézhetik a gépjárművekkel kapcsolatos ügyeiket.

Az ügyintézési pontban intézett ügyek közül, az új járművek első magyarországi forgalomba helyezése jelenik meg a legnagyobb számban.

Az ügyfélszolgálaton klasszikus ügyfélfogadás nem zajlik, a kérelmek átvétele és az elkészült anyagok átadása telefonon előre egyeztetetten, ütemezetten történik.

A Gépjármű Ügyintézési Pont, a jelen veszélyhelyzeti időszakban is változatlan feltételek között végzi a feladatát, a járványügyi előírások maradéktalan megtartásával.

Gépjármű Ügyintézési Pont (III. kerület)
Cím 1033 Budapest, Medgyessy Ferenc utca 4.
E-mail gup@03kh.bfkh.gov.hu
Telefon csak időpontfoglalásra 8:00-12:00  óráig, 
(06)-1 795-5255 vagy (06)-1  795 5346
Félfogadás kizárólag telefonon egyeztetett időpontban

 

Gépjármű Ügyintézési Pont (XVIII. kerület)
Cím 1181 Budapest, Batthyány Lajos utca 80.
E-mail kormanyablak@18kh.bfkh.gov.hu
Telefon (06)-1 795-9223
Félfogadás kizárólag telefonon egyeztetett időpontban