Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Budapest Főváros Kormányhivatala - Galériák

Az Új Városháza is megnyitja kapuit a hétvégén

Az Új Városháza is megnyitja kapuit a hétvégén2020. szeptember 16.

Budapest Főváros Kormányhivatala is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz, ahol több száz rendezvény, több mint kétszázötven vezetett séta és közel háromszáz rejtett hazai műemlék várja az érdeklődőket országszerte ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között.
Hatástalanították a Ferencvárosban talált világháborús bombát a tűzszerészek

Hatástalanították a Ferencvárosban talált világháborús bombát a tűzszerészek2020. június 12.

Sikeresen hatástalanították csütörtök késő este a Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bombát a tűzszerészek.
Érettségi: megkezdődött a maszkok és védőeszközök kiszállítása

Érettségi: megkezdődött a maszkok és védőeszközök kiszállítása2020. április 30.

Megkezdődött az érettségizőknek és felügyelő tanáraiknak biztosított maszkok és védőeszközök kiszállítása.
StarCity gyakorlat Kőbányán

StarCity gyakorlat Kőbányán2019. november 25.

Budapest Főváros Védelmi Bizottsága megtartotta szokásos, éves összevont védelmi igazgatási gyakorlatát 2019. november 21-én Kőbányán. A StarCity elnevezésű gyakorlatban több mint 100 fő és 20 szervezet vett részt a X. kerületi Óhegy parkban.
BFVB 20191029

BFVB 201910292019. október 31.

Átadták Vác legzöldebb hivatali épületét

Átadták Vác legzöldebb hivatali épületét2019. október 9.

Teljesen megújult Vác legnagyobb kormányhivatali épületének homlokzata. A Dr. Csányi László körúti épületben a kormányhivatal egészség- és nyugdíjbiztosítási ügyfélszolgálata, valamint a Váci Járási Hivatal kormányablaka és szervezeti egységei működnek.
XVI. kerületi Honvédelmi és Családi Nap

XVI. kerületi Honvédelmi és Családi Nap2019. október 7.

Fotók: Posta István Zsolt
Sziget Járási Hivatal

Sziget Járási Hivatal2019. augusztus 9.

Immár negyedik alkalommal települt ki a Sziget Fesztiválra a kormányhivatal azzal a céllal, hogy a látogatók gondtalanul érezhessék jól magukat, információkkal és ügyintézési lehetőséggel segítsék őket – mondta el a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Sziget központjában található Budapestinfo Point háznál tartott sajtótájékoztatón. Fotók: Ligeti Edina
Robbanótest hatástalanítás a Városligetben

Robbanótest hatástalanítás a Városligetben2019. július 26.

A honvédség tűzszerészei sikeresen kiemelték a második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos rombolóbombát a Városligetnél.
Robbanótest hatástalanítás Rákospalota-Újpest Vasútállomás

Robbanótest hatástalanítás Rákospalota-Újpest Vasútállomás2019. július 13.

Szombat délelőtt hatástalanítják a Magyar Honvédség tűzszerészei a budapesti Rákospalota-Újpest vasútállomásnál megtalált második világháborús bombát, emiatt a rendőrség közel 200 m sugarú körben a IV. és XV. kerület érintett részeit kiüríti, valamint a hatástalanítás idejére a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon is szünetel majd a vonatközlekedés.
Vezetői továbbképzést tartottak a Magyar Honvédség hadi kikötőjében

Vezetői továbbképzést tartottak a Magyar Honvédség hadi kikötőjében2019. június 21.

A 2019. június 17-én az újpesti MH hadi kikötőjében megrendezett eseményen a védelmi igazgatásban résztvevők, valamint hivatali vezetők ismerhették meg a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Robbanóanyag-kereső Kutyás Műveleti Század feladatait.
Állami Vállalatok Állásbörzéje

Állami Vállalatok Állásbörzéje2019. május 16.

Második alkalommal szervezett állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport közösen a Magyar Vasúttörténeti Parkban, május 15-én. A mintegy 2300 látogatónak a harmincnál több állami vállalat mellett a fővárosi kormányhivatal, a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek is kínáltak álláshelyeket. Fotók: Ligeti Edina
Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap

Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap2019. április 26.

Több száz diák, 14 általános, 6 középiskola és szakképző intézmény, valamint 18 hivatásos szervezet részvételével rendezték a Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Napot. A dr. György István, Budapest Főváros Kormánymegbízottja által életre hívott, hagyományteremtő rendezvény most először mutatkozott be Csepelen. A rendezvényt Németh Szilárd honvédelmi államtitkár nyitotta meg.
Tavaszi pályaorientációs roadshow-n a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapata

Tavaszi pályaorientációs roadshow-n a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapata2019. április 18.

Tavaszi pályaorientációs roadshow-n a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapata.
Sikeresen debütált a "SzakMÁzz!" tanácsadó csapata, valamint a „Szakmázz!” Pályaorientációs Pont a tavaszi pályaorientációs börzéken.
Robbanótestek hatástalanítása a Koltai Jenő Sportcentrum területén

Robbanótestek hatástalanítása a Koltai Jenő Sportcentrum területén2019. április 10.

Sikeresen hatástalanították a Koltai Jenő Sportcentrum területén talált két robbanótestet. A robbanótestek hatástalanítását Debrődi Péter százados, a Magyar Honvédség tűzszerésze végezte el a helyszínen. A művelet idején a mobil vezetési pontra látogattak a kiürítésben érintett kerületek polgármesterei is, Pokorni Zoltán a XII. kerület polgármestere, valamint Hoffmann Tamás a XI. kerület polgármestere.