Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 16. 12:04

Az Új városháza is látogatható a hétvégén

A Kulturális Örökség Napjain lehetőség van megismerni a bennünket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt venni egy-egy műemléki értékeket bemutató sétán.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 13. 11:42

Sikeresen zárult a fővárosi kormányhivatal állásbörzéje

A karrierexpót azzal a céllal szervezték meg szeptember 9-én a MOM Sport- és Rendezvényközpontban, hogy lehetőséget biztosítson az álláskeresők és az állást kínáló cégek, vállalkozások személyes találkozására.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 9. 11:45

Veszélyes buszokat és trolikat talált a BKV-nál a Fővárosi Kormányhivatal

Négy BKV-telephelyen tartott ellenőrzést a Fővárosi Kormányhivatal a hét elején. A 46 vizsgált jármű 40 százaléka alkalmatlannak bizonyult a közlekedésre. Többek között nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt a kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta 13 autóbusz és 5 trolibusz közúti közlekedésben való részvételét.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 8. 12:14

Új típusú aláírási móddal egyszerűbb az ügyintézés a kormányablakokban

A Területi államigazgatás egységes működését támogató rendszerfejlesztések” című (KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00045 azonosító számú) kiemelt projektet a Széchenyi 2020 program keretében, Budapest Főváros Kormányhivatala által vezetett konzorcium az Európai Unió által nyújtott vissza nem térítendő támogatással, 6,470 milliárd forint keretösszegből valósítja meg. A projekt három fejlesztési területre irányult, amelyek egyike az aláírásminta alapú hitelesítési rendszer bevezetése a kormányhivatali ügyintézés során. Ez lehetőséget biztosít a biometrikus aláírásminta alkalmazására a kormányablakokban és egyes kormányhivatali ügyfélszolgálatokon.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 6. 13:17

Hamarosan kezdődik a fővárosi kormányhivatal karrierexpója

Közel kétezer állásajánlattal várja szeptember 9-én, a MOM Sport Uszoda és Rendezvényközpontban Budapest Főváros Kormányhivatala az álláskeresőket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 3. 13:00

Célkeresztben az építőipar

A kormányhivatal összehangolt hatósági ellenőrzésekkel lép fel az építőipari szabálytalanságok ellen. Július elejétől Budapest Főváros Kormányhivatala is bekapcsolódott az építőiparban tapasztalható visszás jelenségek fokozott vizsgálatába. A széleskörű ellenőrzéssorozat célja az volt, hogy az építőipar azon résztvevői, akik a szabályok megszegésével kívánnak jogosulatlan előnyre szert tenni számoljanak a lebukás kockázatával.