Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. október 30. 10:20

Hétfőtől új világ jön a védekezésben, áprilistól mindannyian meg fogunk szabadulni a járványtól

Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat, „erőből kell ezeket betartatnunk” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. október 30. 8:45

Szigorodik a maszkhasználat szabályozása

November 2-ától a járvány elleni hatékonyabb védekezés érdekében szigorúbb szabályok lépnek életbe a maszkviseléssel kapcsolatban.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 29. 8:58

A Fővárosi Kormányhivatal 150 millió forint bírságot szabott ki dohánytermékek tiltott mentoltartalma miatt

Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztálya eljárása során megállapította, hogy a Winston Green, a Camel Dark Blue, az LD Green KS, a Winston Blender, a Winston XS Line Blender, valamint az LD XS Line Green megnevezésű dohánytermékek forgalmazásával a JTI Hungary Zrt. megsértette a cigarettatermékek mentolízesítésének tilalmát.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. október 26. 8:50

Óbudai Egyetemhez érkezik a héten a mobil kormányablak

Folytatja útját a héten a fővárosi kormányablakbusz, ezúttal az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai épületénél elérhető a személyi okmányokkal kapcsolatos gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. október 16. 8:22

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

December 15-ig még érvényesek Magyarország területén azok az okmányok, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt jártak le. A kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően keressék fel a kormányablakokat.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. október 12. 17:05

Már a lakcímbejelentés és az elveszett okmányok pótlása is intézhető online

Bővül a www.magyarorszag.hu oldalon elérhető elektronikus szolgáltatások köre: már a lakcímváltozás bejelentése, az elveszett eSzemélyi igazolvány, a jogosítvány és az útlevél pótlása is intézhető személyes megjelenés nélkül, ezáltal a kormányablak felkeresése teljes mértékben kiváltható – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-vel.