Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. október 19. 15:47

SzakMÁzz! pályaválasztási kiállítás diákoknak

Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki! a mottója az idei, kétnapos pályaválasztási kiállításnak, amelyet kilencedik alkalommal rendez meg a fővárosi kormányhivatal a 7-8. osztályos diákok számára. A BOK Csarnokban október 19-20-án látogatható kiállításon résztvevő iskolák élőben mutatják be a szakmákat, a látogatók kipróbálhatják az ott bemutatott eszközöket, és kérdezhetnek a szakmát most tanuló diákoktól is.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 29. 11:29

Jövőre mintegy 11 milliárd forintra pályázhatnak civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alapnál

Október 4-én nyílnak meg a pályázati lehetőségek a Nemzeti Együttműködési Alapnál (NEA), és Jövőre megközelítőleg 11 milliárd forint lesz a civil szervezetek által pályázható forrás - mondta a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Budapesten.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 16. 12:04

Az Új városháza is látogatható a hétvégén

A Kulturális Örökség Napjain lehetőség van megismerni a bennünket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt venni egy-egy műemléki értékeket bemutató sétán.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 13. 11:42

Sikeresen zárult a fővárosi kormányhivatal állásbörzéje

A karrierexpót azzal a céllal szervezték meg szeptember 9-én a MOM Sport- és Rendezvényközpontban, hogy lehetőséget biztosítson az álláskeresők és az állást kínáló cégek, vállalkozások személyes találkozására.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 9. 11:45

Veszélyes buszokat és trolikat talált a BKV-nál a Fővárosi Kormányhivatal

Négy BKV-telephelyen tartott ellenőrzést a Fővárosi Kormányhivatal a hét elején. A 46 vizsgált jármű 40 százaléka alkalmatlannak bizonyult a közlekedésre. Többek között nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt a kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta 13 autóbusz és 5 trolibusz közúti közlekedésben való részvételét.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. szeptember 8. 12:14

Új típusú aláírási móddal egyszerűbb az ügyintézés a kormányablakokban

A Területi államigazgatás egységes működését támogató rendszerfejlesztések” című (KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00045 azonosító számú) kiemelt projektet a Széchenyi 2020 program keretében, Budapest Főváros Kormányhivatala által vezetett konzorcium az Európai Unió által nyújtott vissza nem térítendő támogatással, 6,470 milliárd forint keretösszegből valósítja meg. A projekt három fejlesztési területre irányult, amelyek egyike az aláírásminta alapú hitelesítési rendszer bevezetése a kormányhivatali ügyintézés során. Ez lehetőséget biztosít a biometrikus aláírásminta alkalmazására a kormányablakokban és egyes kormányhivatali ügyfélszolgálatokon.