Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. május 5. 16:26

Jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt kilenc budapesti önkormányzattal szemben indított eljárást a Fővárosi Kormányhivatal

Figyelmen kívül hagyta nyolc budapesti kerületi önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat a kormány azon rendelkezését, miszerint 2021 végéig nem növelhetik a lakosság terheit.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. április 23. 10:01

Megnyílt az online időpontfoglaló + videó

Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-vel.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. április 20. 15:30

Folyamatos az oltóanyagok kiszállítása

A fővárosi kormányhivatalhoz érkező oltóanyagokat folyamatosan szállítják ki a háziorvosokhoz, a kórházi oltópontokra illetve a szakrendelőkbe a hivatal munkatársai.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. április 16. 9:54

Elindult a Közfoglalkoztatásból versenyszférába program

A teljes foglalkoztatottság elérésének érdekében a kormány 2021. április 15-től ismételten meghirdette a „Közfoglalkoztatásból versenyszférába programot”, amelynek keretében a versenyszférában munkát találó közfoglalkoztatottak 45.600 forint elhelyezkedési juttatásban részesülhetnek havonta. Az erre vonatkozó kérelem a kormányhivataloknál és online is benyújtható.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. április 16. 11:00

Helyreállítják a Széchenyi Fürdő szabálytalanul elbontott kabinsorát

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. korábban örökségvédelmi engedély nélkül végzett építési munkát a Széchenyi Fürdő műemlék épületében, amely során az első emeleti, a műemléki értékleltár részét képező kabinsorokat elbontotta.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. április 1. 16:24

Húsvétkor is zajlik az oltás a fővárosban

Az egészségügyi dolgozók elkötelezett munkájának köszönhetően húsvétkor is zavartalan lesz az oltás. A mai napon a fővárosi kormányhivatalhoz érkezett 16 ezer adag Moderna-vakcinával és a vasárnap várható 43 ezer adag AstraZenecával együtt 175 ezer első körös oltás beadására van lehetőség ezen az oltási héten Budapesten.