Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. december 3. 11:27

Felújítják a XIII. kerületi Teve utcai kormányablakot

Hat új munkaállomással bővül a XIII. kerületi Hivatal Kormányablaka. A megnövekedett ügyfélforgalom miatt szükségessé vált a jelenlegi terület bővítése és új ügyfélpultok kialakítása. A felújítás során új ügyfélvárót, bizalmas tárgyalót és vezetői irodát is építenek.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. november 30. 13:22

Újabb gyorstesztet és védőfelszereléseket kapnak a háziorvosok

A háziorvosok és házi gyermekorvosok részére ismét antigén gyorstesztet és védőfelszereléseket szállít ki a kormányhivatal, hogy ezzel is segítsék a járvány megfékezését.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. november 22. 14:17

Rendkívüli ellenőrzéseket tart a fővárosi kormányhivatal a benzinkutakon

Szúrópróbaszerűen ellenőrzi Budapest Főváros Kormányhivatala a budapesti benzinkutakon található mérőeszközöket a következő hónapokban. A kormányhivatal megvizsgálja, hogy a kiszolgált üzemanyag mennyisége egyezik-e azzal, amit a mérőeszköz mutat, a megengedett eltérés nem lehet nagyobb fél százaléknál. Az ellenőrzés során a töltőpisztolyoknak sértetlen tanúsító jellel kell rendelkezniük (hologramos zárjegy), amely a minősítéstől számított egy évig érvényes.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. november 19. 12:16

Mesterséges intelligenciával teszik gyorsabbá a kormányhivatalok munkáját

Új érintőképernyős, önkiszolgáló ügyintézési pontok (KIOSK) segítik majd a gyors és automatizált ügyintézést az ország kormányablakaiban és az okmányirodákban.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 17. 16:19

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 16:24

Az oltatlanok oltására a vállalatok igényelhetnek oltóanyagot a megyei oltási munkacsoportoktól

A kormány lehetővé tette a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírják az oltás felvételét. A nagyobb létszámú vállalkozások a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. A vakcinát tehát az üzemorvosok is beadhatják a még oltatlan dolgozóknak.