Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

főispán

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2022. augusztus 15. 16:12

Több mint 900 menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton az elmúlt héten

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton folyamatosan segítenek a menekülőknek az ott dolgozó munkatársak. 2022. augusztus 8. és augusztus 14. között 926 menekülő érkezett a csarnokba, amelyből 586 fő vette igénybe az éjszakai szállás lehetőségét a hét különböző napjain.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2022. augusztus 8. 13:59

Fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a kormányhivatal a Ryanairre

300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair-DAC légitársaságra.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2022. augusztus 2. 16:13

Munkaerőpiaci program indul Budapesten is a Tungsram csoportos létszámcsökkentésében érintett munkavállalói támogatására

Munkaerőpiaci program indul a Tungsram Operations Kft. csoportos létszámcsökkentésében érintett munkavállalói munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében Budapesten is.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2022. július 14. 14:53

Honvédelemért elismerést kaptak a Kormányhivatal munkatársai

A koronavírus elleni védekezésben, valamint az Ukrajából érkező menekültek fogadásával, ellátásával kapcsolatos munkában való aktív részvételért a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta a honvédelmi miniszter Ács Péter Imre igazgatónak és dr. Sápi Gergely főosztályvezetőnek.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2022. július 11. 10:43

Célpontban az utasok és a közlekedés biztonsága

Közös ellenőrzést tartottak a Kormányhivatal közlekedésfelügyeleti munkatársai a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal július 4-8. között Budapest frekventált terein. Az akció célja a közlekedés- és utasbiztonságra veszélyes járművek kiszűrése, illetve a taxi szolgáltatói tevékenység ellenőrzése volt.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2022. június 20. 20:30

Letette kormánymegbízotti esküjét dr. Sára Botond

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.