Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. július 23. 10:40

Közúti közlekedésellenőrzési akció

A belföldi és nemzetközi áru- és veszélyesáru-szállítás ellenőrzése, a vezetési- és pihenőidők betartásának kontrollja illetve a közúti közlekedésre alkalmatlan gépjárművek és a "horrorkaravánok" kiszűrése volt a célja a társszervek közlekedésbiztonsági akciójának.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. július 16. 10:00

Hat napon keresztül várja az ügyfeleket a kormányablakbusz a Hegyvidéken

Július 17-22-e között a tizenkettedik kerületben lesz lehetőségük a mobil kormányablakbusz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. július 2. 11:16

A tizennyolcadik kerületbe érkezik a kormányablakbusz

A fővárosi kormányhivatal által működtetett Mobil Kormányablak július 3-tól július 8-ig a tizennyolcadik kerületi Pestszentlőrinc-Pestszentimrén várja az ügyfeleket.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:19

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:48

Tíz hónappal hosszabbodik a lejárt jogosítványok érvényessége

A veszélyhelyzetek alatt lejárt, illetve lejáró okmányok egységes meghosszabbítására vonatkozó szabályozás lépett életbe, azonban az uniós rendelkezések értelmében a jogosítványokra eltérő határidők vonatkoznak. Érdemes ellenőrizni az érvényességi dátumot és időben gondoskodni az okmányunk megújításáról.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. június 30. 10:34

A Kormányablakbusz június 30-án és július 1-én technikai okok miatt nem üzemel a Hűvösvölgyi Szolgáltatóház parkolójában

Szíves megértésüket kérjük.