További gépesítést és egy új csarnok építését is tervezi a Mályi Glass. Erről az üvegfeldolgozással foglalkozó cég vezetője beszélt egy új gépsor avatásán.

A rendezvényen Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a hazai gazdaság állapota kapcsán hangsúlyozta: a két és fél százalékos gazdasági növekedés továbbra is tarható. Az ilyenfajta sikeres családi vállalkozások jelentik a fejlődő magyar gazdaság igazi húzóerejét.

Az üzemben 63-an dolgoznak és olyan különleges terméket is előállítanak, mint a folyékony kristályos, sötétíthető vagy a beépített-reluxás üveg. A külföldi piacra is szállító üvegfeldolgozó most új gépsort avatott, a cég vezetője pedig további fejlesztéseket tervez.

Az emberek jobban éljenek és kevesebben menjenek külföldre, ezt segítik az ilyen cégek is - erről Tállai András beszélt a gépsor átadásán. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint a növekedési hitelprogram nagy segítséget jelentett a hazai cégeknek, a gazdasági növekedés mértéke pedig továbbra is fenntartható.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott felidézte azt a társadalmi, gazdasági helyzetet, amelynek közepette megszületett – először egyéni vállalkozásként – a Mályi-Glass cég, és további sok húsz esztendőt kívánt a tulajdonos családnak.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a duális képzésről szólt, amelynek révén az ilyen termelő vállalkozások szakember-utánpótláshoz juthatnak.

Megtudtuk, a társaság gyártócsarnokában automatizált gépsoron gyártják a szigetelő üvegszerkezeteket. Lakossági és céges megrendelésre az üvegezési munkákat a helyszínen is elvégzik. Ez lehet sík-, domború, kopolit, vagy hőszigetelő üveg, vagy akár tükör beépítése, szerelése is.

A mályi telephelyükön az üvegek méretre vágását rövid határidővel vállalják sokféle katedrálüveg, többféle vastagságú síküveg, ragasztott biztonsági üveg, anyagában színezett és reflexiós üveg, normál és színes üveg bármelyikéből. Potenciális ügyfeleik számára szakszerű felmérést vállalnak mind nyílászárók, mind a belsőépítészeti elemek terén. A cég az üvegek helyszínre szállításáról is gondoskodik.

Az új gépsorral az üvegfeldolgozó Mályi Glass egy a céggel majdnem egyidős, 20 éves berendezést cserélt le. A 120 millió forint értékű beruházás csaknem felét, egy uniós pályázatból finanszírozták.

(minap.hu, boon.hu)