Csaknem 4 tonna hulladékot gyűjtöttek össze mintegy 2 hektárnyi területről a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal munkatársai a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű akció keretében. A Kormányhivatal mintegy 60 munkatársa, dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és dr. Alakszai Zoltán főispán 180 szemeteszsákot töltöttek meg illegálisan elhelyezett hulladékkal, Miskolcon.

A Kormányhivatal idén is csatlakozott hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalmához, amelyet 11. alkalommal rendeztek meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.

„A Borsod- Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal feladat- és hatáskörébe tartozik az illegális hulladéklerakatok felszámolása is, azonban nemcsak hatósági munkát szeretnénk végezni, hanem személyes példával is elöl járni, így évről évre mi is csatlakozunk ehhez az országos szemétszedési akcióhoz” – fogalmaz dr. Alakszai Zoltán főispán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal részeként működő Hulladékgazdálkodási Osztály határozott fellépést és széles körű együttműködést kezdeményez annak érdekében, hogy megvédje megyénk természeti kincseit. A „Tisztítsuk meg az országot!” program keretében létrejött HulladékRadar applikáción keresztül a vármegyében 2022-ben 154 településről 1143 bejelentés érkezett, amelyek alapján a Kormányhivatal 4500 köbméter illegálisan elhelyezett hulladékot szállíttatott el, aminek köszönhetően több mint 10 ezer m2 területet tisztított meg.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal)