Idén is elismerésben részesítette a közfoglalkoztatási programok megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végző közfoglalkoztatókat a Belügyminisztérium. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Gelej Község Önkormányzata, Perkupa Község Önkormányzata, Szemere Község Önkormányzata, valamint a Putnoki Városgondnokság részesült díjazásban és egyenként 10 millió forintos közfoglalkoztatási támogatásban.

A díjakat – a járványhelyzetre való tekintettel szűk körben, a vonatkozó előírásokat betartva – 2020. november 12-én adta át Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, valamint Vanczák Zoltán és Varga Péter rendőrezredesek, a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadói a díjazott települések képviselőinek: Demeterné Nyeste Erzsébet geleji polgármesternek, Molnár Zoltán perkupai polgármesternek, Farkas Ferenc szemerei polgármesternek, valamint Jeddi Józsefnek, a Putnoki Városgondnokság igazgatójának.

Elismerésben azok a közfoglalkoztatók részesülhetnek, amelyek a közfoglalkoztatás keretében 2011 óta kialakított termelési tevékenységet egymásra építve valósítják meg, van jövőképük, valamint a létrehozott termelőkapacitás működése elősegíti a településen élő hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását.

A települések a díjjal együtt megítélt támogatást a „START PLUSZ 2020” program keretében használhatják fel a meglévő termelőkapacitás továbbfejlesztésére, eszközök, alapanyagok beszerzésére, piackutatásra, valamint marketingre.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal)