Konzervek, tisztálkodó szerek, higiéniás eszközök - többek között ezeket gyűjtötték a kormányhivatal dolgozói március 16-31. között az ukrán menekültek számára. Az így összegyűlt adományokat április 1-jén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális koordinátorának, Tóth-Simon Károlynak adta át dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, hogy azokat eljutassák a leginkább rászorulókhoz.

Ismét példaértékű összefogásról tett tanúbizonyságot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. A dolgozók már többször bizonyították, hogy ha kell egy emberként fog össze a 2800 ember, hangsúlyozta dr. Alakszai Zoltán, a megye kormánymegbízottja.

– A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkatársai számos területen kiveszik a részüket az ukrán háborús menekültekről való gondoskodásból. A Megyei Védelmi Bizottság koordinálja a menekültek elhelyezésével és ellátásával kapcsolatos feladatokat megyénkben a karitatív szervezetekkel együttműködésben. Ismerve a helyzet kihívásait, a kormányhivatal dolgozói is fontosnak tartották, hogy munkájuk mellett adományokkal is segítsék az arra rászorulókat. A segítségnyújtásban is érdemes szakemberekhez fordulni annak érdekében, hogy a lehető legjobb helyre érkezzenek az adományok, ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködését kértük – mondta a kormánymegbízott az adományok átadásakor.

 


 

Alakszai Zoltán, a Megyei Védelmi Bizottság elnökeként egyúttal megköszönte a karitatív szervezetek eddigi munkáját és az együttműködést a közös segítő szándék jegyében. Az európai országok közül hazánkba is érkeztek a háború borzalmai elől menekülő rászorulók, többségükben gyermekek és nők. A dolgozók hosszú lejárati idővel rendelkező tartós élelmiszereket (konzervek, csecsemő tápszerek), mosó- és tisztálkodó szereket, valamint higiéniai termékeket (pelenka, nedves törlőkendő) és fertőtlenítő szereket gyűjtöttek – mondta a kormánymegbízott. majd hozzátette: a termékek most a Máltai Szeretetszolgálat raktárába kerülnek és válogatás után juthatnak hozzá a családok, várhatóan már akár a következő héten.

Tóth-Simon Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális koordinátora az adományok mellett megköszönte a raktározási lehetőséget is, amelyet a Kormányhivatal biztosított az adományok tárolására. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy az adományok a lehető leghatékonyabban jussanak el oda, ahol arra most a leginkább szükség van.


 

Igyekszünk helyt állni a határokon és az ország valamennyi részén, hiszen az ide érkező családokat sok esetben hosszabb távon kell ellátni. Ezek az emberek szinte minden hátrahagytak, ezért valamennyi olyan adományt szívesen fogadunk, amely a családok hétköznapi életének biztosításához szükségesek. Örömmel tapasztaljuk, hogy a magyar társadalom a bajbajutottak mellé állt - hangsúlyozta a szeretetszolgálat munkatársa.

 

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal)