Sajtótájékoztatót tartott Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Zöldebbé, élhetőbbé válik Miskolc egyik értékes belvárosi területe, lebontásra kerül a volt szocialista pártház és a helyén közösségi park létesül.

Csöbör Katalin és Dr. Alakszai Zoltán

Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott beszédében elmondta „az egykori Mindszent település és Miskolc határán elhelyezkedő területet az 1970-es években a párt, illetve a pártállam elvette a miskolciaktól. Az MSZMP pártszékházat épített rá, amit ma sokan ITC néven ismernek. Most, Magyarország Kormányának köszönhetően ismét a miskolci polgárok vehetik majd birtokba a területet: kezdeményezésünkre döntés született a felújításra alkalmatlan, rossz műszaki állapotú, évek óta nagyrészt üresen álló ingatlan bontásáról, a helyére pedig közösségi park létrehozásáról. A fejlesztés - amelyhez a forrást szintén a Kormány biztosítja - egyidejűleg szolgálja a miskolciak érdekét és Miskolc egyik műemléki, szakrális központjának helyreállítását, védelmét is.” Ezek után Csöbör Katalin országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a közelmúltban zajló számos térségi beruházás mellett, egy újabb, Miskolc jólétét szolgáló fejlesztés történik ezzel a városban. A tervezési folyamatok már megkezdődtek és folytatódnak a városvezetéssel már korábban megkezdett egyeztetések is.

A volt MSZMP pártszékház belülről

A Kormány ezen döntéséről hamarosan kormányhatározat jelenik meg, valamint a beruházás részleteiről a Miskolci közvélemény folyamatos tájékoztatásban fog részesülni.

A volt MSZMP pártszékház

(Borsod-Abaúj-Zemplén-Megyei Kormányhivatal)