A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalon belül a közbizalom erősítése érdekében közérdekű bejelentőrendszer került kialakításra, amely segítségével a közérdekű bejelentők szóban, írásban és elektronikus úton névvel, vagy névtelenül valamint hátrányos jogkövetkezmények nélkül tehetik meg bejelentéseiket a közérdek sérelmére elkövetett, vagy a közvagyon megcsonkítására vonatkozó esetekről, továbbá az integritási, vagy etikai tárgyú szabálytalanságokról.

A közérdekű bejelentőrendszer biztosítja a közérdekű bejelentő anonimitását, a hátrányos jogkövetkezmények nélküli önkéntes bejelentési lehetőséget.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkatársai az integritási kockázatra vonatkozó bejelentéseiket akadály nélkül megtehetik a bejelentőrendszer segítségével az esetben, ha korrupciós kockázatról (jogtalan előny nyújtásának vagy megszerzésének lehetőségéről) tudomást szereznek, a közérdek sérelmére elkövetett korrupcióról (jogtalan előny nyújtásáról, vagy megszerzéséről) tudomást szereznek, például: hivatali vesztegetés gyanújáról, hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújáról, befolyás vásárlásának gyanújáról, befolyással üzérkedés gyanújáról, közhatalommal való visszaélés gyanújáról, közpénzzel való visszaélés gyanújáról, etikai szabálytalanságról tudomást szereznek.

Kérem, hogy a társadalomnak a közszférába vetett bizalma, a tisztesség, az igazság, az esélyegyenlőség, a pártatlanság, az elfogulatlanság érdekében - tegyék meg önkéntes közérdekű bejelentéseiket.

Az integritás tanácsadói feladatokat jelenleg dr. Gaál Gergely látja el.

A szóbeli bejelentés fogadása a 3530 Miskolc, Csizmadia köz 1. sz., 2. emelet 206. számú irodában, a telefonos bejelentés fogadása a 46/514-651-es telefonszámon lehetséges.

Az írásbeli bejelentést közvetlenül az integritás tanácsadónak lehet személyesen átadni, illetve a fenti postai címre és a bejelentések fogadására kialakított [[[rXtHTtgAKRxxFgRi2YRaW50ZWdyaXRhc0Bib3Jzb2QuZ292Lmh1]]] e-mail címre lehet megküldeni.

Dr. Alakszai Zoltán
kormánymegbízott