Kormánytisztviselőket, polgármestert és jegyzőt is díjaztak a Kormányhivatal ünnepi eseményén augusztus 19-én. A 25 díjazott és a neves közéleti személyiségek mellett több mint kétszáz település polgármestere is képviseltette magát a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen. Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a megemlékezés és elismerések kapcsán kiemelte a díjazottak helytállását a járványhelyzet rendkívüli kihívásai közepette, a jövő fejlesztéseivel kapcsolatban pedig rámutatott az együttműködésben rejlő lehetőségekre.

Köszöntőt mondott dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár

Az államalapítás ünnepéhez kötődő eseményen köszöntőt mondott dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott.
- Az államalapítás ünnepén 1000 éves múltunk és történelmi tapasztalataink arra tanítanak bennünket, ha nem állunk ki magunkért, senki sem fog kiállni értünk – mutatott rá az államtitkár. György István emlékeztetett arra is, az elmúlt másfél év kihívásai során a kormányhivatalokban dolgozók erejükön felül teljesítettek, példás összefogás eredményeként mérsékelve a pandémia hatásait.


Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott köszöntőt mond

Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a közös értékek építő erejéről beszélt köszöntőjében.
„A Szent István-i eszmék közös értékeink. Az értékközösség világossá teszi céljainkat, megsokszorozza kitartásunkat, egybeforrasztja akaratunkat. Egy közösségnek, ha alapvetően különbözőek az értékei, nem lehetnek azonosak a céljai sem. Az ilyen közösségek hamar széthullanak, míg a közös értékek, a közös akarat a jövő Magyarországát építi.”


Az év kormánytisztviselője Imolya Tünde a Közfoglalkoztatási Osztály vezetője

Az idei év kormánytisztviselője elismerést a Közfoglalkoztatási Osztály vezetője, Imolya Tünde vehette át. Helytállása és munkabírása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a megye több mint hétezer munkavállalójának a munkahelyét sikerült megőrizni a járvány ideje alatt. Tevőlegesen járult hozzá, hogy a megye gazdasága átvészelhesse a járványhelyzet miatti leállás időszakát. A díjátadón Kormánymegbízotti Dicséretben részesült további 22 kormánytisztviselő is.

A díjátadón Kormánymegbízotti Dicséretben részesült további 22 kormánytisztviselő is.

Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott méltatásukban kiemelte, hogy nemcsak kitartó munkával, szakmai tudással és szorgalommal mutattak példát kollégái, hanem emberségükkel és hivatástudatukkal is.

Rézműves János, Taktabáj polgármestere elismerésben részesült

A díjátadón a kormánytisztviselők mellett immár hagyományosan egy polgármester és egy jegyző is elismerésben részesült. Rézműves János, Taktabáj polgármestere, a település fejlesztéséért szerzett elévülhetetlen érdemeket. A koronavírus járvány idején, személyes megrázkódtatásai ellenére rendületlenül dolgozott a közösség érdekében.

Elismerésben részesült Nagy Beáta Dóra, a Gönci Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője

Elismerésben részesült Nagy Beáta Dóra, a Gönci Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője is, aki széles körű szakmai ismereteinek köszönhetően magas színvonalon látja el jegyzői feladatait, emellett elkötelezetten dolgozik a helyi értékek megőrzéséért.


Az év kormánytisztviselője: Imolya Tünde

Kormánymegbízotti Dicséretben részesül:
Balázs Tibor
Bartáné Bányai Marianna
Bárdosiné Gulyás Katalin
Berziné Szarka Ilona
Bialkó Renáta
Boros Lajosné dr.
Éva József
Farkas Péter
Földi Péterné
Dr. Gombosné Vajna Ildikó
Dr. Gulyásné dr. Baksy Emese
Hütter Mónika
Kaizler Sándor
Krajnyák Tiborné
Nyiri János
Pálinkás Anita
Pereszlényiné Farkas Klára
Puzsárné dr. Nagygyörgy Erzsébet
Sápi Enikő
Szöllösi Katalin
Tahi János
Tóthné Bertók Ágnes

Kormánymegbízotti Elismerő Oklevélben részesül:
Rézműves János, polgármester Taktabáj
Nagy Beáta Dóra, jegyző Gönci Közös Önkormányzati Hivatal

A Szinvavölgyi Néptáncműhely műsora a díjátadó ünnepségen

(Borsod-Abaúj-Zemplén-Megyei Kormányhivatal)