A járvány elleni védekezésben dolgozó 40 szakember és szervezet helytállását ismerte el június 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Oltási Munkacsoport nevében dr. Alakszai Zoltán. A kormánymegbízott a megyeházán tartott ünnepélyes oklevélátadón köszönetet mondott a példamutató helytállásért és méltatta a munkatársak áldozatvállalását.

Elismerő oklevél átadás

„Egyetlen hőstett se maradjon megbecsülés és méltatás nélkül”- hangsúlyozta dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, majd kiemelte: „a járvány idején felismertük, hogy bárki lehet hős, aki erejét, korlátait meghaladva másokért cselekszik. Az emberi helytállást értékelnünk kell, a jó példát pedig méltatni és megbecsülni! Büszke vagyok arra, hogy megyénk kiválóan teljesített a járvány elleni küzdelemben.”

Elismerő oklevél átadása

A koronavírus-járvány idején az országos Operatív Törzs kérésére a Védelmi Bizottságok Megyei Oltási Munkacsoportokat hoztak létre a hatékonyabb feladatellátás érdekében. A munkacsoportban dr. Alakszai Zoltán elnökletével szakmai szervezetek képviseltették magukat: a Védelmi Bizottság mellett a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezete, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Felnőtt Megyei Kollegiális Háziorvos Vezető és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Ünnepélyes oklevélátadó

Az ünnepségen 40 szakember és szervezet munkáját díjazták elismerő oklevelekkel a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért. Az egészségügyi és szociális dolgozók nem csupán tudásuk legjavát adták a járvány idején, hanem lelki támaszt is nyújtottak a betegeknek- hangsúlyozta a kormánymegbízott, majd leszögezte, hogy az egészségügy kiállta a próbát. Sokan új területeken bizonyították rátermettségüket: Covid-osztályokon, vagy az oltási kampányban háziorvosi rendelőkben, oltóbuszokon- sorolta. A mentőszolgálat munkatársai a frontvonalban szállították a betegeket, végezték a teszteléseket. Alaszkai Zoltán úgy vélte, a honvédség is bizonyította, milyen sokféleképpen tudja szolgálni a magyar embereket, legyen az járvány vagy bármilyen nemzetünket veszélyeztető erő. A katasztrófavédelem munkatársai is megmutatták, milyen fontos összehangoltan, időben cselekedni- zárta szavait.

A Megyeházán tartott ünnepélyes oklevélátadó

(Borsod-Abaúj-Megyei Kormányhivatal)