Fürdőzésre alkalmasak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kijelölt természetes fürdőhelyei – a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának megállapítása szerint. A vármegyében hét ilyen természetes fürdőhely van, melyek többsége „kiváló” minősítéssel rendelkezik.

A nyári hőségben sokan választják a természetes fürdővizek partjait pihenés, sportolás, hűsölés céljából, valamint számos természetes fürdőhely területén szerveznek ilyenkor fesztiválokat. Éppen ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a fürdési szezonban havi rendszerességgel ellenőrzi a víz minőségét, a pihenőhely nagyságát, tisztaságát, rendezettségét, parkosítását, az öltözőhelyek és illemhelyek állapotát, valamint az egészségügyi ellátás előírt feltételeinek biztosítását is.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kijelölt természetes fürdőhelyek a „Vadna Park Üdülőközpont” két kijelölt partszakasza, a „Mangó Beach – Mályi”, „Rádió M Mályi Plázs”, „Realxtreme Vízi Paradicsom” Muhiban, a nyékládházi önkormányzat strandja, az arlói „Suvadás Liget” strand és a „Babuna Beach” Tiszabábolnán. A strandszezonban ezeket a fürdővizeket rendszeresen – laboratóriumi körülmények között – vizsgálják a kormányhivatal munkatársai. Ezeknek a természetes fürdőhelyeknek a többsége „kiváló” minősítéssel rendelkezik.

A vármegyénkben található természetes fürdőhelyeken csak a kijelölt szakaszon, valamint csak az engedéllyel rendelkező vízben szabad fürdőzni.

Amennyiben kérdése, észrevétele, javaslata van a fürdővizek kijelölésével kapcsolatban, írjon e-mailt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának a [[[pyRpF7jxYZNWIbmVwZWdlc3pzZWd1Z3lAYm9yc29kLmdvdi5odQ==]]] e-mail címre.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal)