Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2022. január 24. 9:22

Jelentkezés a 2021/2022. tanév május-júniusi érettségi vizsgákra

A 2021/2022. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira 2022. február 15. napjáig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Az érettségi vizsgára történő jelentkezés az e célra szolgáló jelentkezési lappal történik. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Oktatási Hivatalhoz nem lehet érettségi jelentkezést benyújtani.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2022. január 12. 8:16

Tudással és empátiával segítenek új ügyintézőink a megyében

43 fő zárta sikeresen a kormányablak-ügyintézői képzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; az ügyintézők 2022. január 11-én vehették át a képzettségüket igazoló bizonyítványukat a miskolci Megyeháza Dísztermében Dr. Almási Győző helyettes államtitkártól és Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízottól.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2022. január 3. 14:15

Oltási akciók januárban

Az eddigi oltási akciók sikeressége és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenése miatt januárban folytatódik oltási akció. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, ismét előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. december 17. 10:26

Díjazták a sikeres közfoglalkoztatási programokat

Miniszteri elismerésben és 10 millió forint támogatásban részesült Olaszliszka, Sajógalgóc és Szegilong települések közfoglalkoztatási programja. A Start Plusz 2021 díjátadón dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, a Belügyminisztérium képviseletében pedig Varga Péter ezredes értékelte a települések közfoglalkoztatás terén elért eredményeit.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. december 17. 10:04

Közel ezer cipősdoboznyi gondoskodás a kormányhivataltól

A kormányhivatal dolgozói is csatlakoztak a Magyar Vöröskereszt cipősdoboz akciójához. A 968 darab, karácsonyi ajándékokat tartalmazó dobozokat december 16-án adták át a jótékonysági szervezet megyei képviselőinek, hogy eljuttassák a rászorulókhoz.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. december 10. 12:55

Az elektronikus ingatlan nyilvántartás bevezetésére készülnek

Az elektronikus ingatlan nyilvántartás 2023-as bevezetése jelentős mérföldkövet jelent nem csupán az ügyfelek, hanem a szakemberek életében is. A reform jelentőségét az is mutatja, hogy bár a bevezetés időpontja távolinak tűnhet, olyan komplex felkészülést kíván minden szakmai szereplő részéről, hogy a kormányhivatal munkatársai már nem csupán az előzetes tesztelésen, hanem egy átfogó szakmai képzésen is részt vettek a témával kapcsolatban.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. november 29. 10:28

Borsod megyében is folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbította az oltási akcióhetet, így ezen a héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat helyen.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. november 25. 7:39

Kazincbarcikán december 3-án hamarabb zár be a kormányablak

Technikai okok miatt a Kazincbarcika, Fő tér 39. szám alatti kormányablak 2021. december 3-án (pénteken) rövidebb nyitvatartással –
8.00 és 13.00 óra között – fogadja ügyfeleit.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. november 18. 13:53

Védelmi bemutató Nagybarcán

Látványos bemutatót tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság Nagybarcán. A több szervezet részvételével zajló terepgyakorlaton a szakemberek egy veszélyhelyzetet szimulálva bemutatták, hogyan reagálnak a kialakult veszélyhelyzetre és miként tudják egymás munkáját megkönnyíteni, segíteni. A gyakorlaton a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, valamint a Magyar Honvédség kijelölt állománya vett részt, és jelen volt dr. Alakszai Zoltán, a bizottság elnöke is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. november 16. 16:02

Új helyen várja ügyfeleit a Gyámügyi Osztály

Technikai okok miatt szünetel az ügyfélfogadás a Miskolci Járási Hivatal Gyámügyi Osztályán 2021. november 17-22 között.