Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 30. 18:41

Jól halad az Ózdi Járási Hivatal új épületének kivitelezése

Ősszel a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította az Ózdi Járási Hivatal új épületének rekonstrukcióját, az egykori reumakórház tömbjének teljes körű felújítását. A projekt keretében megvalósuló irodaépület a kormányablakkal és a kapcsolódó parkolóval a járásban élő emberek érdekét szolgálja, a beruházás egy újabb jelentős lépés lesz az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése felé – emelte ki dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a beruházással kapcsolatban. A város szívében található ingatlanba költözik a járási hivatal összes osztálya, így valamennyi ügy elintézése egy helyen megvalósíthatóvá válik.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 23. 16:05

Kardiológiai műtők átadása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban

Regionális invazív kardiológiai műtőrekonstrukció és új szívkatéteres laboratórium kialakítására került sor a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház I. Belgyógyászatának Kardiológiai Osztályán. A műtőket és a laboratóriumot Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, valamint a kórház részéről Dr. Révész János főigazgató, Dr. Nagy Gergely kardiológiai osztályvezető főorvos és Dr. Ondrejkó Zsolt főorvos adták át december 21-én.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 23. 11:57

A kormányhivatal együttműködési megállapodásokat kötött Borsod-Abaúj-Zemplén megye meghatározó szereplőivel

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője, Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott december folyamán együttműködési megállapodásokat kötött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzattal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Miskolci Egyetemmel. A stratégiai jelentőségű szerződések elsődleges célja, hogy a megye kulcsszereplőinek összefogásával előmozdítsák a régió és települései fejlődését, a foglalkoztatás bővülését és a helyi-megyei megtartóerő növelését.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 22. 11:25

Áramszünet a gönci kormányablakban

December 23-án 9.00 órától 13.00 óráig áramszünet miatt szünetel az ügyfélfogadás a gönci kormányablakban.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 18. 8:17

„Strukturális változásokhoz való alkalmazkodás segítése” GINOP-5.3.10-VEKOP-17-2017-00001 kiemelt projekt

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított GINOP 5.3.10-VEKOP-17 kiemelt projekt egyszerre szolgálja a létszámleépítések kezelését, a struktúraváltással érintett munkavállalók munkahelyének megőrzését és a munkaerőhiány kezelését a leépítéssel érintett, a strukturális és technológiai változásokkal összefüggésben munkájuk elvesztésével fenyegetett munkavállalók képzésének, valamint az álláskeresők foglalkoztatása esetén a munkahelyi beilleszkedés, betanítás költségeinek támogatásán keresztül. A GINOP 5.3.10-VEKOP-17 kiemelt projekt finanszírozza továbbá a járványhelyzettel összefüggésben kialakult gazdasági válság kezelése, a nehéz helyzetbe került vállalkozások leépítésének megelőzése, és a munkahelyek védelme érdekében bevezetett csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatását is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 17. 14:17

Ügyintézés a borsodi kormányablakokban a járvány második hulláma idején

Az ügyfélfogadási időpontok a Miskolci Járási Hivatal kormányablakaiban a tavaszi időszakhoz képest telítettebbek, az ügyfelek körében egyre többen és rutinosabban élnek az időpontfoglalás lehetőségével. Az egészségügyi dolgozók eSzemélyi igazolvány ügyintézése azonban továbbra is soron kívül, azonnali ügyintézés keretében történik a kormányablakokban. A négy miskolci, továbbá az emődi és a felsőzsolcai kormányablakokban az ügyfelek részére a lehető legkisebb várakozási és ügyintézési idő mellett biztosítják a gördülékeny ügyintézést.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 16. 16:14

Agrártámogatások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya – együttműködve a falugazdászokkal, a Nemzeti Agrárkamara és a Magyar Államkincstár munkatársaival – arra törekszik, hogy minél több termelő részesülhessen előrehozott kifizetésben, továbbá minden olyan jogcímen elinduljon az utalás, ahol a főosztály adminisztratív és helyszíni ellenőrzéseit követően arra lehetőség van.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 15. 9:13

Karácsonyi ajándékozás a miskolci Gyermekegészségügyi Központban

Széleskörű összefogás eredményeként megajándékozták a beteg gyermekeket a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban december 10-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 14. 12:26

„Szabad a pálya...” online pályaválasztás 2020!

Kedves Pályaválasztók, Szülők, Pedagógusok!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya a járási hivatalokkal együttműködve minden évben megszervezte pályaválasztási rendezvénysorozatát. Megrendezésre került a pályaválasztási kiállítás, üzemlátogatásokon vehettek részt a végzős általános iskolások, illetve osztályfőnöki órákon hívtuk fel a figyelmet a helyes pályadöntés jelentőségére.
Az ismert pandémiás helyzetre tekintettel a személyes megjelenés helyett idén a „Szabad a pálya…” pályaválasztási börzét online úton támogatjuk, segítve a 7. és 8. osztályos általános iskolások pályaorientációját, sikeres pályaválasztását.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 12. 16:04

Kormánymegbízotti oklevél a csoportos tesztelésben résztvevő diákoknak és védőnőknek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője, Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott köszönetet mondott a célzott antigén gyorstesztelésben közreműködő önkéntes egyetemi hallgatóknak és védőnőknek. Áldozatos munkájukat személyre szóló oklevéllel ismerte el.