Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2022. január 12. 8:16

Tudással és empátiával segítenek új ügyintézőink a megyében

43 fő zárta sikeresen a kormányablak-ügyintézői képzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; az ügyintézők 2022. január 11-én vehették át a képzettségüket igazoló bizonyítványukat a miskolci Megyeháza Dísztermében Dr. Almási Győző helyettes államtitkártól és Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízottól.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 12:48

Oltási akcióhetet indít a kormány a kórházi oltópontokon

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. december 10. 12:55

Az elektronikus ingatlan nyilvántartás bevezetésére készülnek

Az elektronikus ingatlan nyilvántartás 2023-as bevezetése jelentős mérföldkövet jelent nem csupán az ügyfelek, hanem a szakemberek életében is. A reform jelentőségét az is mutatja, hogy bár a bevezetés időpontja távolinak tűnhet, olyan komplex felkészülést kíván minden szakmai szereplő részéről, hogy a kormányhivatal munkatársai már nem csupán az előzetes tesztelésen, hanem egy átfogó szakmai képzésen is részt vettek a témával kapcsolatban.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 17. 16:19

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 16:24

Az oltatlanok oltására a vállalatok igényelhetnek oltóanyagot a megyei oltási munkacsoportoktól

A kormány lehetővé tette a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírják az oltás felvételét. A nagyobb létszámú vállalkozások a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. A vakcinát tehát az üzemorvosok is beadhatják a még oltatlan dolgozóknak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. október 28. 8:26

Már két kormányablakbusz járja a borsodi településeket (+videó)

Népszerű és jó szolgáltatásnak nevezte a kormányablakbuszt a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben tartott kormányablakbusz-átadón.