Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. október 22. 10:15

TeSzedd! szemétszedési akció Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal több mint száz munkatárssal csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. A hivatal munkatársai az egyetemhez közeli erdős területet tisztították meg, a 350 zsáknyi szeméttől. Az eseményen dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott és dr. Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vett.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 24. 10:03

Kormánymegbízotti elismerések átadása a nemzeti ünnepen

Kormánytisztviselőket, polgármestert és jegyzőt is díjaztak a Kormányhivatal ünnepi eseményén augusztus 19-én. A 25 díjazott és a neves közéleti személyiségek mellett több mint kétszáz település polgármestere is képviseltette magát a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen. Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a megemlékezés és elismerések kapcsán kiemelte a díjazottak helytállását a járványhelyzet rendkívüli kihívásai közepette, a jövő fejlesztéseivel kapcsolatban pedig rámutatott az együttműködésben rejlő lehetőségekre.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 27. 19:58

Önkéntes orvosok jelentkezését várja az oltási munkacsoport

A magyar lakosság további átoltottságának növelése érdekében oltási akciót szervez a 60 év felettiek számára az országos oltási munkacsoport.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 7. 11:26

Egyszerűsödtek a településtervezési és -fejlesztési szabályok

Július 1-jétől településtervet kell kidolgoznia az önkormányzatoknak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. július 5. 12:04

Átadták az Ózdi Járási Hivatal felújított épületét

Egy évekig üresen álló, elhagyott kórházépületből alakítottak ki korszerű közigazgatási egységet Ózdon. A város központi részén található épület az egymilliárd forintot meghaladó beruházás keretében komplex energetikai fejlesztésen és belső átalakításon esett át és új parkolóhelyekkel is bővült. A fejlesztésnek köszönhetően az Ózdi Járási Hivatal és további négy kormányhivatali osztály is ügyfélbarát feltételek mellett várja a térségben élőket.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. június 29. 14:05

Elismerés a járványügyi védekezésben résztvevőknek

A járvány elleni védekezésben dolgozó 40 szakember és szervezet helytállását ismerte el június 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Oltási Munkacsoport nevében dr. Alakszai Zoltán. A kormánymegbízott a megyeházán tartott ünnepélyes oklevélátadón köszönetet mondott a példamutató helytállásért és méltatta a munkatársak áldozatvállalását.