Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 17. 16:19

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 12:48

Oltási akcióhetet indít a kormány a kórházi oltópontokon

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 16:24

Az oltatlanok oltására a vállalatok igényelhetnek oltóanyagot a megyei oltási munkacsoportoktól

A kormány lehetővé tette a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírják az oltás felvételét. A nagyobb létszámú vállalkozások a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. A vakcinát tehát az üzemorvosok is beadhatják a még oltatlan dolgozóknak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. október 28. 8:26

Már két kormányablakbusz járja a borsodi településeket (+videó)

Népszerű és jó szolgáltatásnak nevezte a kormányablakbuszt a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben tartott kormányablakbusz-átadón.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. október 22. 10:15

TeSzedd! szemétszedési akció Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal több mint száz munkatárssal csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. A hivatal munkatársai az egyetemhez közeli erdős területet tisztították meg, a 350 zsáknyi szeméttől. Az eseményen dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott és dr. Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vett.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 24. 10:03

Kormánymegbízotti elismerések átadása a nemzeti ünnepen

Kormánytisztviselőket, polgármestert és jegyzőt is díjaztak a Kormányhivatal ünnepi eseményén augusztus 19-én. A 25 díjazott és a neves közéleti személyiségek mellett több mint kétszáz település polgármestere is képviseltette magát a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen. Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a megemlékezés és elismerések kapcsán kiemelte a díjazottak helytállását a járványhelyzet rendkívüli kihívásai közepette, a jövő fejlesztéseivel kapcsolatban pedig rámutatott az együttműködésben rejlő lehetőségekre.