Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. november 25. 16:51

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is zajlik a tesztelés

November 23-án megyénkben a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók gyorstesztelésével folytatódott a koronavírusos megbetegedések felderítése. A kormányhivatal és a Megyei Védelmi Bizottság szervezésében, Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott vezetésével 55 tesztelési csapatot készítettek fel és indítottak útnak, akik 651 helyszínen mintegy 11 000 ember szűrését végzik el az első héten.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. november 20. 13:58

Országszerte megkezdődött a szociális dolgozók tesztelése

Pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, a jövő héten iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indul a szűrés - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. november 18. 17:36

Miskolcra vezetett az új brit nagykövet első vidéki útja

Paul Fox, az Egyesült Királyság újonnan kinevezett magyarországi nagykövete 2020. november 17-én látogatást tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban, ahol Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott fogadta. Paul Fox élénken érdeklődött a megye helyzetéről, különös tekintettel a járványügyi intézkedésekre, amelyekről Alakszai Zoltán részletes áttekintést adott.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. november 14. 14:24

Ismét meghosszabbítja a kormány a lejárt okmányok érvényességét

A november 4. után lejáró igazolványok a jelenlegi veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig még használhatók maradnak. Ugyanez vonatkozik azokra az okmányokra is, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet idején, március 11. és július 3. között jártak le, de akkor meghosszabbította a kormány az érvényességüket.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. november 17. 15:44

Elindult az Ágazati bértámogatási program

December 11-ig nyújthatják be a koronavírus miatt bajba jutott vállalkozások a fővárosi és megyei kormányhivataloknál a támogatási kérelmeket.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. november 12. 13:30

Szakmai elismerésben részesült négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település

Idén is elismerésben részesítette a közfoglalkoztatási programok megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végző közfoglalkoztatókat a Belügyminisztérium. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Gelej Község Önkormányzata, Perkupa Község Önkormányzata, Szemere Község Önkormányzata, valamint a Putnoki Városgondnokság részesült díjazásban és egyenként 10 millió forintos közfoglalkoztatási támogatásban.