Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 7. 11:26

Egyszerűsödtek a településtervezési és -fejlesztési szabályok

Július 1-jétől településtervet kell kidolgoznia az önkormányzatoknak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. július 5. 12:04

Átadták az Ózdi Járási Hivatal felújított épületét

Egy évekig üresen álló, elhagyott kórházépületből alakítottak ki korszerű közigazgatási egységet Ózdon. A város központi részén található épület az egymilliárd forintot meghaladó beruházás keretében komplex energetikai fejlesztésen és belső átalakításon esett át és új parkolóhelyekkel is bővült. A fejlesztésnek köszönhetően az Ózdi Járási Hivatal és további négy kormányhivatali osztály is ügyfélbarát feltételek mellett várja a térségben élőket.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2021. június 29. 14:05

Elismerés a járványügyi védekezésben résztvevőknek

A járvány elleni védekezésben dolgozó 40 szakember és szervezet helytállását ismerte el június 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Oltási Munkacsoport nevében dr. Alakszai Zoltán. A kormánymegbízott a megyeházán tartott ünnepélyes oklevélátadón köszönetet mondott a példamutató helytállásért és méltatta a munkatársak áldozatvállalását.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:19

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:48

Tíz hónappal hosszabbodik a lejárt jogosítványok érvényessége

A veszélyhelyzetek alatt lejárt, illetve lejáró okmányok egységes meghosszabbítására vonatkozó szabályozás lépett életbe, azonban az uniós rendelkezések értelmében a jogosítványokra eltérő határidők vonatkoznak. Érdemes ellenőrizni az érvényességi dátumot és időben gondoskodni az okmányunk megújításáról.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. június 21. 16:52

Életbe lép a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24. (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriadót ad ki.