Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

dr. Alakszai Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. január 7. 7:49

Az idősotthonokban is megkezdődik a védőoltás

Csütörtökön a négy legnagyobb létszámú idősotthonban is megkezdődik a védőoltás beadása.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 30. 18:41

Jól halad az Ózdi Járási Hivatal új épületének kivitelezése

Ősszel a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította az Ózdi Járási Hivatal új épületének rekonstrukcióját, az egykori reumakórház tömbjének teljes körű felújítását. A projekt keretében megvalósuló irodaépület a kormányablakkal és a kapcsolódó parkolóval a járásban élő emberek érdekét szolgálja, a beruházás egy újabb jelentős lépés lesz az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése felé – emelte ki dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a beruházással kapcsolatban. A város szívében található ingatlanba költözik a járási hivatal összes osztálya, így valamennyi ügy elintézése egy helyen megvalósíthatóvá válik.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. december 29. 11:11

Csütörtök estig lehet jelentkezni az óvodai, iskolai dolgozók gyorstesztelésére

Csütörtökön 20 óráig van lehetőségük online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. december 29. 10:00

Az újév első munkanapján módosul a földhivatali ügyintézés rendje

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2021. január 4-én, hétfőn – az évnyitással kapcsolatos informatikai karbantartási munkálatok miatt – a Földhivatali Főosztály ügyfélszolgálati helyszínein 8 óra helyett 12 órától várjuk az ügyfeleinket.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 23. 16:05

Kardiológiai műtők átadása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban

Regionális invazív kardiológiai műtőrekonstrukció és új szívkatéteres laboratórium kialakítására került sor a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház I. Belgyógyászatának Kardiológiai Osztályán. A műtőket és a laboratóriumot Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, valamint a kórház részéről Dr. Révész János főigazgató, Dr. Nagy Gergely kardiológiai osztályvezető főorvos és Dr. Ondrejkó Zsolt főorvos adták át december 21-én.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2020. december 23. 11:57

A kormányhivatal együttműködési megállapodásokat kötött Borsod-Abaúj-Zemplén megye meghatározó szereplőivel

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője, Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott december folyamán együttműködési megállapodásokat kötött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzattal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Miskolci Egyetemmel. A stratégiai jelentőségű szerződések elsődleges célja, hogy a megye kulcsszereplőinek összefogásával előmozdítsák a régió és települései fejlődését, a foglalkoztatás bővülését és a helyi-megyei megtartóerő növelését.