Béni Attila járási hivatalvezető a tavalyi esztendőt követően idén is rajthoz állt és sikeresen teljesítette az eXtremeMan Nagyatád elnevezésű Nemzetközi Hosszútávú Triatlon versenyt. Szombaton immáron harmincharmadik alkalommal adott otthont a viadalnak a Somogy megyei település, ahol egyéniben 400, míg váltóban 500 versenyző vágott neki a 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és a maratoni táv (42 195 méter) lefutásából álló kihívásnak.

A verseny teljesítésének szintideje 16,5 óra, aki ezen belül célba ér, az hivatalosan viselheti az Ironman (Vasember) jelzőt. Békés megyéből többen egyéniben, illetve csapatban vágtak neki az emberpróbáló kihívás teljesítésének.

A Mezőkovácsházai Járási Hivatal vezetője tavaly is sikeresen teljesítette a távot, s idén másodszor állt rajthoz a hosszútávú triatlon országos versenyen, Nagyatádon. Béni Attila idén, a tavalyi szintidején mintegy fél órát javított, így összesen 12:02 óra alatt teljesítette a távot.

Mint elmondta, a távolságok és önmaguk legyőzésén túlmenően idén az extrém időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeniük, hiszen a kerékpáros szakaszon hosszú órákon keresztül szakadó esőben, csúszós úton és mindösszesen 16 fokban tekertek.

A hivatalvezető idén az Ultra Tisza-tó elnevezésű verseny 65 kilométeres távját is lefutotta, ott a rekkenő hőség nehezítette meg a versenyzők dolgát.

(Békés Megyei Kormányhivatal)