Hatvannyolc éves korában április 9-én elhunyt Blaskovits Péter, a Békés Megyei Kormányhivatal korábbi főigazgatója.

Blaskovits Péter agrármérnök és szakközgazdász végzettséggel rendelkezett. Közigazgatási pályafutását 2011 januárjában – az akkor létrejött – Békés Megyei Kormányhivatal pénzügyi főosztályvezető-helyetteseként kezdte. Előtte több munkahelyen dolgozott, a közigazgatásba a békési Farkas Gyula Közoktatási Intézmény gazdasági igazgatóhelyettesi székéből érkezett.

Blaskovits Péter 2011 novembere és 2014 júliusa között látta el a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatói teendőit. Ezt követően a Békés Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve igazgatójaként, majd az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztály főosztályvezető-helyetteseként, illetve a Békéscsabai Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztály vezetőjeként dolgozott, 2017. július 31-én vonult nyugállományba.

Blaskovits Péter kormánytisztviselői esküjéhez híven mindvégig a közjót szolgálta. Munkásságával, példaértékű emberi és vezetői hozzáállásával nagyban hozzájárult a szolgáltató állam koncepciójának megvalósításához, az emberarcú, ügyfélközpontú közigazgatás megteremtéséhez.

A Békés Megyei Kormányhivatal kegyelettel adózik az egykori főigazgató, Blaskovits Péter emléke előtt.

(Békés Megyei Kormányhivatal)