Békés vármegyében 15 településen, 56 tagban mintegy 1500 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz július 6-14. között. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. Ezúttal a 10 hektárt meghaladó, a Nemzeti Földalapba tartozó területeket kínálják megvételre. Az árverési hirdetmények kifüggesztése péntektől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) elérhető. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Békés vármegyében - Békéscsaba, Csabacsűd, Csorvás, Ecsegfalva, Gádoros, Gyomaendrőd, Gyula, Medgyesegyháza, Mezőberény, Sarkad, Szeghalom, Tarhos, Telekgerendás, Tótkomlós és Vésztő közigazgatási területén – mintegy 1500 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árveréseket Békés vármegyében július 6-14. között, hét egymást követő munkanapon, minden nap 9 órai kezdettel a Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályán (5600 Békéscsaba, Szerdahelyi utca 2.) a "B" épület földszinti konferenciatermében rendezik meg. A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző munkanapon 9-11 óra között a Békés Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályán (5600 Békéscsaba, Szent István tér 18.) lehet.

A Békés vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményeket a kapcsolódó anyagok között olvashatja.

(Békés Vármegyei Kormányhivatal)